SVE TEŽA SITUACIJA SA KORONOM U BANJALUCI: Klinički centar pun, mnogo pacijenata je na kiseoniku!
Hitna pomoć, Foto: Printscreen

sve teže

SVE TEŽA SITUACIJA SA KORONOM U BANJALUCI: Klinički centar pun, mnogo pacijenata je na kiseoniku!

Hajder je rekao da je ostao jos sedmi sprat Kliničkog centra i da više nema mesta za obolele od korone

Objavljeno:

U Banjaluci je svaki dan sve više obolelih od korone, pa je situacija alarmantna. U Klinickom centru Banjaluka je održana hitna konferencija za novinare na kojoj su govorili doktor Slobodan Hajder pomoćnik direktora Kliničkog centra Banjaluka i doktor Peđa Kovačević, načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane govorili o situaciji sa koronom.

Hajder je rekao da je ostao jos sedmi sprat Kliničkog centra i da više nema mesta za obolele od korone, jer su proteklih dana popunjeni svi kapaciteti, zbog velikog broja zaraženih, a situacija nikad gora. Popunjeni su i kapaciteti intenzivne nege i od danas je u upotrebi i šok soba.

Direktor Kliničkog centra Banjaluka doktor Vlado Đajić kaže da je situacija sa koronom veoma ozbiljna i može da ugrozi kompletan zdravsteni sistem pa i započeto vakcinisanje stanovništva u Banjaluci.

On kaže da je za proteklu godinu za lečenje zaraženih koronom utrošeno preko 60 miliona km, ali da trebaju sredstva za proširenje kapaciteta, jer nećemo imati gde da lečimo sve veći broj zaraženih, a dnevno dođe više od 100 .

- Na respiratorima je preko 50 pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a 350 se nalazi na ležanju u Kliničkom centru. Veliki broj ljudi ima potrebu za kiseoničkom podrškom , naglasio je doktor Vlado Đajić, direktor Kliničkog centra Banjaluka.

Bonus video:

01:37

Da li nam je potrebna treća doza vakcine

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.