Političar uhapšen zbog napada vozilom na policajca?
Ramiz Ridžal, Foto: Privatna arhiva/Nezavisne novine

Goražde

Političar uhapšen zbog napada vozilom na policajca?

Sindikat policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde najoštrije osuđuje napad automobilom na policijskog službenika koji se dogodio sinoć oko 19 sati

Objavljeno:

Vozač R.R, koji je u sredu uveče u Goraždu automobilom udario policajca, a zatim pobegao, uhapšen je juče ujutro, potvrdio je Mirsad Kamenica iz MUP-a Goražde.

Iako iz policije nisu želeli otkriti identitet uhapšenog, federalni mediji preneli su danas da se radi o Ramizu Ridžalu, zastupniku SDA u Skupštini Bosansko -podrinjskog kantona (BPK).

Kantonalni tužilac okvalifikovao je ovaj događaj kao krivično delo napad na službeno lice u vršenju poslova bezbednosti.

Iz policije je navedeno da je u ulici Fazlagića - Grad Goražde, prilikom zaustavljanja vozila marke BMW X5 kojim je upravljao vozač iz Goražda, vozač tokom kontrole pokrenuo vozilo i oborio policijskog službenika, te se udaljio sa lica mesta.

Tom prilikom policajac je zadobio telesne povrede u vidu oguljotina oba dlana i desnog kuka, ustanovljeno je u Urgentnom Centru Kantonalne bolnice Goražde.

Sindikat policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde najoštrije osuđuje napad automobilom na policijskog službenika koji se dogodio sinoć oko 19 sati.

Vozač motornog vozila je prilikom izbegavanja policijske kontrole u Ulici Fazlagića u Goraždu, prema izlazu iz grada, namerno udario policijskog službenika i udaljio se velikom brzinom sa lica mesta. U momentu udara automobilom vozač je podigao policajca na haubu i vozio ga oko 20 metara udaljenosti, nakon čega je policijski službenik pao i tom prilikom zadobio telesne povrde", stoji u saopštenju Sindikata policije BPK.

Nadalje se navodi da je ovaj incident samo jedan u nizu ovakvih ili sličnih pokušaja neprimerenog i po život opasnog ponašanja pojedinaca spram lične sigurnosti policijskih službenika koji samo časno i pošteno rade svoj posao.

Bonus video:

00:59

Na Tajlandu obučili pse da otkriju koronu

(Espreso/nezavisne.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.