OTAC I ĆERKA IZ SARAJEVA PODIGLI SU ZBOG BALAŠEVIĆA CEO BALKAN NA NOGE: Njihova pesma pogađa u dušu! (VIDEO)
Posvećeno Đorđu Balaševiću, Foto: Printscreen/Facebook

posvećeno legendi

OTAC I ĆERKA IZ SARAJEVA PODIGLI SU ZBOG BALAŠEVIĆA CEO BALKAN NA NOGE: Njihova pesma pogađa u dušu! (VIDEO)

"Znaš šta? Mi ćemo nastaviti da molimo najvažniju molitvu koju si nas načio. Hvala ti, Đorđe Balaševiću. Vole te tata, Kira i mama", navedeno je u opisu videa

Objavljeno:

Smrt novosadskog kantautora Đorđa Balaševića izazvala je tugu širom bivše Jugoslavije, a posebno dirljiv video snimili su otac i Ćerka iz Sarajeva.

Oni su na svojoj Fejsbuk stranici "Tata i Kura, raspjevana lektira", na jednoj od ulica ovog grada, uz pratnju gitare, otpevali Đoletovu "Da rata ne bude".

"Znaš šta? Mi ćemo nastaviti da molimo najvažniju molitvu koju si nas načio. Hvala ti, Đorđe Balaševiću" Vole te tata, Kira i mama", navedeno je u opisu videa.

Osim što su ovakvim gestom pružili omaž velikom pesniku savremenog doba, tata i Kira preneli su važnu poruku koja se krije u stihovima ove pesme.

Samo da rata ne bude, ludila među ljudima, veliki nude zablude, plaše nas raznim čudima i svakoj bajci naude - da rata ne bude!

Njihovim videom bili su dirnuti pratioci na društvenim mrežama.

"Kad deca pevaju ovu pesmu to ima posebnu težinu", "Nećemo zaboraviti Đoleta i njegove pesme! Dok je takvih devojčica i dečaka, pokojni Balašević će ostati zapamćen", "Ova pesma nosi toliko tuge i sete za onim lepim vremenima kada smo svi bili pametni i srećni", samo su neki od komentara o ovoj vanvremenskoj pesmi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.