SVI PRIČAJU O NATPISIMA NA SKAFANDERIMA NAŠIH MEDICINSKIH SESTARA: Ove vesti izmamljuju osmeh (FOTO)
Korona, Foto: RINA

KORONA

SVI PRIČAJU O NATPISIMA NA SKAFANDERIMA NAŠIH MEDICINSKIH SESTARA: Ove vesti izmamljuju osmeh (FOTO)

Pacijenti su bili iznenađeni kada su na skafanderima uočili čudne natpise.

Objavljeno:

Medicinske sestre Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu na zaštitnim skafanderima nose ispisane razne poruke i slogane koje pacijentima u nevolji uvek izmame osmeh na licu.

One kažu da su pacijenti najpre bili iznenađeni kada su na skafanderima uočili čudne natpise, ali svi koji su ih pročitali iako u nevolji bar za trenutak su se oraspoložili.

- Na ovu ideju smo došle spontano, s obzirom da su skafanderi sami po sebi monotoni, beli sa nekom plavom trakom, mi smo prvo počele da ispisujemo naša imena, da bi pacijenti znali sa kim komuniciraju, ko im vadi krv, a ko im radi testove. Zatim smo polako počele da ispisujemo i kratke poruke - kaže glavna sestra u Domu zdravlja Katarina Milošević.

Njena koleginica kaže da su poruke uvek optimistične i da su ukazivale da je uz osmeh sve lakše i da je to prečica ka ozdravljenju, pa je zato njima najomiljenija "Osmeh je najbolji lek".

Zaštitni skafanderi
foto: RINA

Iako osmeh ovih hrabrih i vrednih medicinskih sestara pacijenti ne mogu da vide na njihovom licu zbog maski i vizira, vedra poruka ispisana na njihovim leđima poručuje da vam se i one osmehuju, baš onda kada je to najpotrebnije.

Pacijenti to potvrđuju i kažu da se umor oseća jer je prošlo mnogo vremena od kada je borba sa kovidom započela, ali želja da pomognu svakome ko im se obrati je ispisana na njihovim leđima.

Bonus video:

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.