Dodik: Patrijarh Porfirije da produži dobru saradnju Crkve i države Srbije i Republike Srpske
Dodik, Foto: Emilija Jovanović

u svoje ime

Dodik: Patrijarh Porfirije da produži dobru saradnju Crkve i države Srbije i Republike Srpske

Sa patrijarahom Pofirijem su u Patrijršiju, na prijem, otišli, sem Dodika, i drugi najviši političari iz RS, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i više ministara iz srpske vlade

Objavljeno:

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je posebna čast danas biti u Beogradu kada Srpska pravoslavna crkva (SPC), srpski narod i srpske države dobijaju novog patrijarha, "čoveka koji svojim delovanjem treba da produži i obezbedi jedinstvo SPC, dobru saradnju izmedju Crkve i države, odnosno država Srbije i Republike Srpske (RS)".

"Potpuno sam uveren da u kapacitetu novog patrijarha to imamo", rekao je Dodik, po izlasku iz Patrijaršije, gde je bio na prijemu kod novog poglavara Porfirija, nakon što je prisustvovao njegovom ustoličenju.

Dodik je rekao da je došao na ustoličenje da u svoje i u ime svoje porodice, naravno i ljudi koje predstavlja, patrijarhu Porfiriju poželi veliki uspeh u radu, kao i da se stavi na raspolaganje, u skladu sa mogućnostima koje ima, da u tom radu pomogne.

"Svakako je veoma važno da je SPC prošla na miran način kroz period izbora novog patrijarha, to se desilo veoma efikasno, uz veliko jedinstvo episkopa i želim da čestitam svima na jednom dobrom i valjanom poslu", reka je Dodik.

Sa patrijarahom Pofirijem su u Patrijršiju, na prijem, otišli, sem Dodika, i drugi najviši političari iz RS, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i više ministara iz srpske vlade.

Bonus video:

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.