“Siguran sam da ćete biti mudar duhovni vođa našeg naroda”: Dodik čestitao Porfiriju
Siguran sam da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa našeg naroda i da ćete u ovo teško vreme širiti duh jedinstva, dobrote i ljubavi, Foto: Nemanja Nikolić

oglasio se

“Siguran sam da ćete biti mudar duhovni vođa našeg naroda”: Dodik čestitao Porfiriju

Vaša svetosti, povodom izbora na patrijaraški tron želim da Vam prenesem iskrene čestitke

Objavljeno:

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha srpskog, poželevši mu duhovnu snagu, mudrost i blagost u obavljanju svete dužnosti u ovim bremenitim vremenima prepunim raznih iskušenja.

Vaša svetosti, povodom izbora na patrijaraški tron želim da Vam prenesem iskrene čestitke i srpskog naroda iz Republike Srpske i BiH sa željom da nastavite svoj rad za dobrobit Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika – istakao je Dodik.

Dodik je izrazio uverenje da su SPC i pravoslavni vernici dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja koji će uspešno predvoditi patrijaršijski tron i pravoslavni srpski narod.

Siguran sam da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa našeg naroda i da ćete u ovo teško vreme širiti duh jedinstva, dobrote i ljubavi. Izražavam najiskrenije želje da dugo godina dostojno upravljate SPC koja je uvek bila uz svoj narod i njegov duhovni i moralni oslonac – naglasio je Dodik.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH čestitao je i Svetom arhijerejskom Saboru SPC izbor novog poglavara srpske crkve i poželeo mu mnogo uspeha u daljem radu.

Bonus video:

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.