UHAPŠEN AVGANISTANAC U BLAŽUJU: Učestvovao u krvavom sukobu u kom su poginula dva migranta
Koordinirana akcija sudske policije, Foto: MUP

LOCIRAN I UHAPŠEN

UHAPŠEN AVGANISTANAC U BLAŽUJU: Učestvovao u krvavom sukobu u kom su poginula dva migranta

U masovnom sukobu korišćene su drvene i metalne palice te noževi kojima su između ostalog nanesene smrtonosne povrede dvojici ubijenih

Objavljeno:

Pripadnici sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas u koordiniranoj akciji koja je sprovedena na području Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo uhapsili državljanina Afganistana R.S. koji je osumnjičen za krivično delo razbojništvo, saznaje "Avaz".

Lociran i uhapšen

Obzirom da se radi o licu koje na teritoriji Bosne i Hercegovine boravi kao migrant pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije BiH su nakon prikupljanja i razmene sigurnosno interesantnih informacija sa drugim agencijama, osumnjičenog locirali i pronašli u kompleksu migrantskog kampa u Blažuju.

Hapšenje je izvedeno na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Bihaću, a uhapšeni je odveden u pritvor Kazneno popravnog zavoda u Bihaću.

Obzirom da se u istom predmetu, shodno naredbi Kantonalnog suda u Bihaću traži još jedno osumnjičeno lice, pripadnici sudske policije nastavljaju operativne aktivnosti na lociranju i hapšenju.

Divljačke grupe

Kako nezvanično saznajemo, radi se o muškarcu koji je učestvovao u jezivom incidentu u Žegarskom Polju nadomak Bihaća u žestokom sukobu dve grupe migranata kada su dva muškarca ubijena.

Podsećamo da se radilo o tučnjavi dve veće grupe migranata iz Afganistana i Pakistana, a osim dvojice ubijenih 10 migranata zadobio je povrede.

U masovnom sukobu korišćene su drvene i metalne palice te noževi kojima su između ostalog nanesene smrtonosne povrede dvojici ubijenih.

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.