Dodik i Erdogan 16. marta u Ankari i o gradnji autoputa!
Dodik, Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK

važan dogovor!

Dodik i Erdogan 16. marta u Ankari i o gradnji autoputa!

Ministarstvo komunikacija i transporta nastojati da ukloni sve administrativne prepreke kako bi otpočela i gradnja auto-puta od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze saobraćajnice od Sarajeva do Višegrada i graničnog prelaza sa Srbijom

Objavljeno:

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH i pedsednik Turske, Milorad Dodik i Redžep Tajip Erdogan, kako je planirano, ptopisaće 16. marta u Ankari sporazum o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojim će biti obuhvaćen i projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd.

Iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH saopšteo je da su danas u Sarajevu o nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd razgovarali ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović i ambasador Turske u BiH Haldun Koč.

Koč je istakao da Turska i dalje u potpunosti stoji iza obećanja da će podržati projekat izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije, što dokazuje i najavljeno potpisivanje sporazuma Dodika i Erdogana.

Mitrović je još jednom zahvalio turskom ambasadoru na podršci za ovaj projekat, ističući da je izgradnja auto-puta veoma značajna kako za odnose BiH, Srbije i Turske tako i za bolju povezanost i privredni razvoj celog regiona.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da se ubrzano radi na izgradnji dionice auto-puta od Kuzmina do Bijeljine, Mitrović je naglasio da će Ministarstvo komunikacija i transporta nastojati da ukloni sve administrativne prepreke kako bi otpočela i gradnja auto-puta od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze saobraćajnice od Sarajeva do Višegrada i graničnog prelaza sa Srbijom.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.