MILO ĐUKANOVIĆ DAO INTERVJU ZA KINESKU TELEVIZIJU: Bio je veoma samouveren dok je ovo pričao!
Milo, Foto: Print Screen Youtube

radili smo posvećeno, tvrdi đukanović

MILO ĐUKANOVIĆ DAO INTERVJU ZA KINESKU TELEVIZIJU: Bio je veoma samouveren dok je ovo pričao!

Prostor za dodatno uvećavanje saradnje i učvršćivanje odnosa Djukanović vidi u mnogim stvarima

Objavljeno:

Crna Gora i NR Kina ove godine obeležavaju 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju država, a predsednik Milo Djukanović kaže da je to prijateljstvo znatno starije i datira još iz perioda kada je Crna Gora svoje interese ostvarivala kao članica SFR Jugoslavije.

Djukanović je u intervjuu za Čajna medija grup (CMG) podsetio da je tada Crna Gora imala direktnu saradnju s provincijom Gui Dzou.

Istakao je da i Crna Gora i Kina mogu biti zadovoljne ostvarenom saradnjom tokom proteklih 15 godina.

"Radili smo posvećeno, otvoreno, u zajedničkom interesu, poštujući međusobne izbore i vizije na putu razvoja, onako kako to rade prijatelji. Zahvalni smo NR Kini na razumevanju i podršci na našem evropskom i evroatlantskom putu. To samo potvrđuje da su odnosi Crne Gore i Kine primjer dobrih odnosa, kojima ne smetaju niti ih ograničavaju integracija Crne Gore u NATO i njeno skorije članstvo u EU", naveo je Djukanović.

Prostor za dodatno uvećavanje saradnje i učvršćivanje odnosa Djukanović vidi u mnogim stvarima.

"Čitav svet očekuje i nada se da će ova godina, zahvaljujući masovnim vakcinacijama, biti poslednja godina pandemije bolesti Covid 19 i da ćemo se vratiti u 'staru normalnost' i pre svega posvetiti brzom ekonomskom oporavku i pokretanju novog ciklusa razvoja", rekao je Djukanović, objavljeno na sajtu crnogorskog predsednika.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.