DETALJI ZLOČINA U ZENICI: Ubijeni ne bi zaradili ni 250 evra, a ta cifra ih je koštala života!
Policija i dalje traga, Foto: Kurir/J.R.

JEZIVO

DETALJI ZLOČINA U ZENICI: Ubijeni ne bi zaradili ni 250 evra, a ta cifra ih je koštala života!

Policija i dalje traga za osumnjičenim za svirepo ubistvo...

Objavljeno: 12:57h

Zbog svega nekoliko stotina maraka juče su izgubljena dva života Zeničana, a koji već oko 30 godina zarađuju za život na ulazu u zeničku pijacu gde sugrađanima i turistima menjaju novac.

Kobna sreda za njih je bila uobičajeni "radni dan“, a kada su dobili poziv od brata ubijenog Arslana Mujića da Turčinu treba razmeniti 55.000 evra, kako tvrdi izvor Avaza, u tome su videli priliku da i toga dana nešto zarade.

Međutim, posebno je ironičano da ubijeni Zeničani, Ramiz Odobašić i Arslan Mujić, zamenom 55.000 evra ne bi uopšte zaradili preterano novca, a upravo ih je taj susret koštao života.

- Ne bi, verujte, zaradili od toga ni 500 maraka. Najmanja provizija je na evru – govori sagovornik Avaza, inače kolega ubijenih Zeničana.

I dok su ugašena dva života, koji su samo želeli da zarade za hleb, sve policijske snage u BiH su na nogama i nastoje da uhvate Džanera (Fuata) Tajlana, Turčina sa prebivalištem u Zenici, a koji se sumnjiči za svirepo, dvostruko, ubistvo zeničkih devizera.

U Grabljama kod Busovače jutros je pronađen kombi sa kojim se dao u bektstvo, a policija mu steže obruč.

Kako pišu lokalni mediji, odbegli Tajlan se sumnjiči da je najpre ubio Ramiza Odobašića, čije je telo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića.

Kako pisao "Avaz", Tajlan je nazvao Arslanovog brata, koji je, takođe trgovac devizama, da mu zameni 55.000 evra. Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, usledio je horor.

Kako Avaz piše, ubijeni su poznavali osumnjičenog ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu. Ranije je, takođe, menjao novac kod uličnih devizera.

Inače, ovo nije prvi put da su zenički devizeri napadnuti. Naime, ubijeni Odobašić pre nekoliko godina napadnut je dok je išao kući. On je napadnut u Travničkoj ulici, na stepenicama kod škole. Tada je pretučen i oteta mu je određena količina novca.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.