HOROR NE MOŽE DA BUDE VEĆI: Trudnu maloletnicu (15) terao da prosi na ulici, pa je TUKAO
Podignuta optužnica, Foto: Profimedia

STRAVIČNO

HOROR NE MOŽE DA BUDE VEĆI: Trudnu maloletnicu (15) terao da prosi na ulici, pa je TUKAO

Nasilje je trajalo sve do 20. februara prošle godine, kada je maloletnica s bebom u naručju tokom policijske akcije privedena u centru Banjaluke

Objavljeno:

Jasmin Seferović (21) terao je svoju vranbračnu maloletnu suprugu da prosi svaki dan ispred tržnih centara u Banjaluci i Sarajevu, a kada nesrećna devojčica ne bi donela novac, on ju je tukao po celom telu.

Republičko javno tužilaštvo okončalo je istragu u novom slučaju trgovine decom u Republici Srpskoj i podiglo optužnicu protiv Jasmina Seferovića i njegovog oca Ljube Seferovića, koji je u javnosti poznat kao optuženi u slučaju izazivanja saobraćajne nesreće i smrti Dženana Memića u Sarajevu.

Slučaj o kojem je portal Srpskainfo ekskluzivno pisao otkriven je u februaru prošle godine kada je u centru Banjaluka zatečena maloletnica s bebom da prosi.

Dolazak u Banjaluku

Prvooptuženi u ovom slučaju je Jasmin Seferović, koji je još 2018. godine putem društvene mreže Fejsbuk stupio u kontakt s tada 15-ogodišnjom L.S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banjaluku. Maloletnica je to učinila, ne sluteći da će joj dolazak u Banjaluku zagorčati život.

– Maloletnica je bez znanja svoje majke otputovala za Banjaluku i počela zajednički život s Jasminom Seferovićem. Živeli su u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi porodice Seferović. Jasmin Seferović je ubrzo prisilio L.S. da prosi – navodi se u optužnici.

Petnaestogodišnja devojčica prosila je ispred tržnih centara u Banjaluci, ali i Sarajevu, a svakoga dana morala je Seferovićima prikupiti dovoljnu količinu novca. Kada nije donosila novac, 15-ogodišnju devojčicu je tukao Jasmin, o čemu su svedočile brojne povrede po njenom telu.

Jasmin Seferović je terao maloletnicu da prosi i kada je ova ostala trudna, pa i kada je u oktobru 2019. godine sa 16 godina rodila devojčicu K.

Privođenje

Nasilje je trajalo sve do 20. februara prošle godine, kada je maloletnica s bebom u naručju tokom policijske akcije privedena u centru Banjaluke.

– Tada sedamnaestogodišnja maloletnica s četvoromesečnom bebom pronađena je da prosi na ulici u Banjaluci. U skladu sa zakonom sprovedena je procedura, tokom koje je utvrđeno da je maloletnica iz Mostara. Obavešten je kantonalni Centar za socijalni rad u Mostaru, koji je odgovorio da je maloletnica u vanbračnoj zajednici, te da se obavesti njen suprug – objasnio je ranije izvor iz istrage.

Ubrzo je maloletnica vraćena svom vanbračnom suprugu, ali su se tada u čitav slučaj uključili službenici Centra za socijalni rad u Banjaluci.

Novac za prisilan brak

Sve službe u Banjaluci dignute su na noge, a uz asistenciju policije i radnika Centra za socijalni rad u Banjaluci, maloletnica i beba su bez većih problema izuzete od vanbračnog supruga i odmah smeštene u Sigurnu kuću.

Daljom istragom utvrđeno je da je majka maloletnice, Almasa S. (38) iz Mostara, isplaćena kako bi dozvolila prisilan brak svoje ćerke sa Seferovićem.

Prema optužnici Republičkog javnog tužilaštva, Ljubo Seferović je majci maloletne devojčice isplatio 1.900 maraka kako bi ona dala pristanak na vanbračnu zajednicu, što je ova i učinila.

Ljubo Seferović, s druge strane, optužen je da je s umišljajem pomogao svom sinu da zasnuje vanbračnu zajednicu s maloletnicom.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.