KOBNI AGREGAT JE RADIO KAD SU ISTRAŽITELJI UŠLI U VIKENDICU SMRTI: Zaspali su, a da nisu bili svesni opasnosti
Psušje, Foto: printscren

detalji trgedije se samo pojavljuju

KOBNI AGREGAT JE RADIO KAD SU ISTRAŽITELJI UŠLI U VIKENDICU SMRTI: Zaspali su, a da nisu bili svesni opasnosti

Nakon završenog uviđaja tela su prevezena u Mostar

Objavljeno:

Nešto pre 16 sati u petak kolona od sedam, osam automobila, među kojima su bila dva pogrebna kombija, spustila se uskim putem s brda u mestu Tribistovo kodPosušja u susednoj BiH prevozeći tela četiri mladića i četiri devojke koji su smrtno stradali, najverovatnije ugušivši se u iznajmljenoj vikendici u kojoj su bili na dočeku Nove godine.

Policija iz Širokog Brijega je blokirala jedini pristup vikendici navodno zbog incidenta koji se dogodio između ožalošćene rodbine i nekih novinara lokalnih medija koji su došli brzo nakon dojave o tragediji, tako da su svi bili zaustavljeni ispred jedne kuće kod nasipa ispod jezera koja je do mesta tragičnog događaja udaljena nekoliko kilometara.

Niko od rodbine i prijatelja pokojnih mladića i devojaka nije bio raspoložen za nikakav razgovor što je sasvim razumljivo. Pored reportera su suznih očiju i lica upala od tuge prošle dvije žene i dva momka, a jedan je samo uspeo da izgovori da je brat jedne od pokojnih devojaka.

Obavljen uviđaj

– Da, kuća je udaljena dva kilometra, eno onde iza brda. Koliko sam čuo, prijatelji su ih našli ujutro. Ja sam došao da vidim šta se dogodilo, tu sam blizu. Strašno, što da vam kažem – kratko je kazao jedan muškarac dok je odlazio prema svom automobilu.

Nekoliko sati trajao je uviđaj u kući koji je uz policiju vodio i Borislav Čuljak, zamenik kantonalnog tužitelja Zapadno-hercegovačkog kantona.

Kako smo saznali od njegovog pretpostavljenog Josipa Aničića, uviđajem je utvrđeno da se agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljen-monoksid koji je otrovao četiri mlada para nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu koja je, pak, bila prozorčićem povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj su naposletku i zaspali.

Očito je da oni nisu ni slutili koja ih pogibija može snaći, saznaje da je agregat još uvek radio u trenutku kad su istražitelji došli u kuću i otkrili njihova tela.

Neslužbene informacije govore da su ih pronašli njihovi prijatelji koji su bili u obližnjoj kući gde su takođe slavili doček Nove 2021. godine. Pokušali su ih ujutro, nešto pre 10 sati pozvati telefonom, ali se niko nije javljao pa su došli do kuće kako bi ih probudili i proverili zašto se ne javljaju. Ali zatekli su stravičan prizor.

Nakon završenog uviđaja tela su prevezena u Mostar gde se prvo, kako se saznaje iz tužilaštva, treba obaviti testiranje na COVID-19, a onda će, najverovatnije tkom subote mrtvozornik obaviti obdukciju kojom će se utvrditi tačan uzrok smrti osmoro mladih osoba.

Izjave meštana

Meštani nisu bili previše raspoloženi za razgovor, velika je nevolja pogodila Hercegovinu. I to baš na početku Nove godine.

- Tuga je kao kiša prekrila naše malo mjesto, gde je osam uplakanih porodica izgubilo svoje sinove i kćeri, sedam iz Rakitna i jedno iz Posušja, u mestu Tribistovo izmedu Rakitna i Posušja. Ne pamti se ovakva tragedija. Svakoga je jutros na Novu naterala da pusti suzu. Tuga koja vlada mestom ne može se opisati rečima. Teško je - kaže jedan meštanin, a drugi dodaje:

- Koliko sam čuo, to su dve prostorije koje deli samo prozor, koji je bio otvoren. U jednoj je bio agregat, a u drugoj mladići i devojke. Agregat uzima kiseonik iz prostorija i ispušta štetne gasove i tako je navodno došlo do gušenja - kaže jedan od meštana, navodeći da vikendica nema struju.

Svi su, kako nam kaže naš izvor, nađeni u prizemlju u jednoj prostoriji. Navodi se i da su mladići i devojke verovatno zaspali, a da nisu bili svesni opasnosti koja vreba iz agregata.

Naravno, tačne okolonosti nesreće bi trebala utvrditi policija i tužilaštvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.