JEZIVO U SUDNICI! Svedočenje do detalja: Imala je jake OPEKOTINE i njeno telo od pojasa pa gore, SVE JE IZGORELO!
Okružni sud u Banjaluci, Foto: Profimedia

BOLESNA LJUBOMORA

JEZIVO U SUDNICI! Svedočenje do detalja: Imala je jake OPEKOTINE i njeno telo od pojasa pa gore, SVE JE IZGORELO!

Ćerka je ispričala da je majku koja je bila u plamenu gasila svojom jaknom

Objavljeno:

Niko danas u sudnici Okružnog suda u Banjaluci nije mogao da ostane ravnodušan na reči S. M. koja je u potresnom svedočenju do detalja ispričala šta se dešavalo kod Laktaša, kada je izgubila majku u napadu bolesne ljubomore vanbračnog supruga i optuženog za teško ubistvo Branislava S.

Branislav se tereti da je 20. juna svoju nevenčanu suprugu polio benzinom i zapalio, a nesrećna žena je kasnije preminula u bolnici od zadobijenih povreda.

- Mama je bila mirna i dok je gorela rekla mi je mirno: "Ugasi me, molim te" - prisetila se S. M..

Ćerka je ispričala da je majku koja je bila u plamenu gasila svojom jaknom. U isto vreme, Branislav S. je nakon podmuklog napada, pobegao u kafanu, prenosi Srpska info.

- Imala je jake opekotine i njeno telo od pojasa pa gore, sve je izgorelo. Samo joj noge nisu izgorele, a na glavi je ostao samo deo kose. U gašenju mi je pomogla žena koja je tad naišla. Pozvala sam policiju i hitnu koji su brzo došli - ispričala je jecajući ćerka.

Prisetila se da joj je kobnog dana, ujutro oko šest časova, majka poslala na telefon poruku i rekla da nije ni spavala, jer se posvađala sa Branislavom.

- Ispričala je da je bežala od njega, jer je rekao da će zapaliti našu porodičnu kuću u Mrčevcima i njene stvari. Tad sam mu poslala poruku "Ej buraz!", a on me nazvao i rekao, "Gori, sve gori, ti ćeš meni oprostiti, ja ću uraditi to što sam naumio" - ispričala je S. M..

Dodala je da je Branislava pozvala da dođe po nju autom što pre, što je on i učinio, pa su krenuli prema Mrčevcima.

- Dok smo prilazili Mrčevcima i kući on je video policiju koju je majka zvala i krenuo pravo. Rekla sam šta si uradio, a on me pogledao čudno. Došli smo pred kuću. Policija je pričala s njim i otišli su oni na jednu, a on na drugu stranu, jer su mu rekli da ide odatle. Mama je bila samo u klompama i imala je kecelju i potkošulju ispod. Kad je otišao, mi smo krenule pešice prema Aleksandrovcu i firmi gde radi - prisetila se ćerka tragično stradale žene.

Dodala je da se Brnislav S. brzo vratio i za njima autom išao polako i njenoj majci govorio da je voli.

- Kada smo došli do mesta gde nema kuća prestigao nas je i stao. Izašao je iz auta noseći flašu. Rekao je: "Sad je dosta, ti ćeš mene ostaviti", te tom flašom polivao mamu, a ona je bežala od njega. Trčala sam za njima i u jednom momentu videla kad je pružio ruku i veliki plamen od pojasa nagore - prisetila se tragedije ćerka žrtve.

Istakla je da je Branislav S. njenu majku psihički i fizički zlostavljao 11 godina.

- Živela sam s njima tri godine i više pamtim ružne dane, nego lepe. Ona je pokušala da ga ostavi, ali nije smela. Kada je 2012. godine otišla u Austriju nazvao je da se vrati ili će ubiti mene i zapaliti njenu porodičnu kuću, pa se ona vratila. Kuću je i zapalio - rekla je S. M.

Branislav se tereti da je punih 10 godina zlostavljao, tukao i psihički maltretirao svoju vanbračnu suprugu braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesrećna žena pobegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu on je zapalio kuću njenog očuha i majke u mestu Mrčevci kod Laktaša.

- Iz straha za život svoje maloletne ćerke M.S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, nesrećna žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom - navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula ove godine. Kobnog dana optuženi je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala ćerka žrtve. Nesrećna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC Republike Srpske, ali je nažalost preminula 3. avgusta.

Veštačenje optuženog Branislava S. tokom istrage utvrdilo je da se radi o emocionalno nestabilnoj ličnosti koju karakteriše nasilničko ponašanje.

- Ovo nije duševna bolest, a optuženi je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio svestan posledica - objasnila je tužilac Ninković.

Zapalio ženu, pa popio pivo

Vlasnica roštiljnice "Snježana" u Kukuljama kod Srpca Snježana Brkić, ispričala je da je kobnog dana Branislav došao kod nje, naručio pivo i rekao da je zapalio ženu.

- Rekao je da će doći policija, a kada sam ga pitala zašto, odgovorio je da je zapalio svoju ženu. Pitala sam ga kako i kada se to dogodilo, a on je odgovorio da je polio benzinom i zapalio svojim upaljačem. Nisam mogla da verujem to, ali ubrzo je došla policija - prisetila se tragičnog dana Brkićeva.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.