NEIZVESNI REZULTATI GLASANJA U MOSTARU: Srpska koalicija je iznela svoja očekivanja!
Glasanje, ilustracija, Foto: AP

izbori u mostaru

NEIZVESNI REZULTATI GLASANJA U MOSTARU: Srpska koalicija je iznela svoja očekivanja!

Predstavnici srpske liste "Ostajte ovđe - zajedno za naš Mostar" očekuju da će dobiti još jednog većnika u Gradskom veću Mostara

Objavljeno:

U Mostaru se još uvek broje glasovi, a srpska koalicija očekuje još jedno mesto u gradskom veću.

Predstavnici srpske liste "Ostajte ovđe - zajedno za naš Mostar" očekuju da će dobiti još jednog većnika u Gradskom veću Mostara.

- Očekujemo da možda dobijemo i drugi mandat - rekao je dr Velibor Milivojević koji je na čelu srpske koalicije.

On je izrazio nezadovoljstvo jer u Mostaru još nisu obrađena sva biračka mesta, kao ni glasovi iz odsustva, te upozorio da bi više pažnje trebalo obratiti na ovaj deo izbornog procesa.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima. Prvi put nakon 30 godina Srbi imaju svog predstavnika koji će zastupati sve njihove interese, ali i interese drugih građana - rekao je Milivojević.

Iako se u javnosti već sada špekuliše o koalicijama u Mostaru, Milivojević kaže da predstavnici srpske liste još nisu razgovarali ni sa jednom strankom o tome.

- Nismo još razgovarali ili dogovarali bilo kakve koalicije, ali prema objavi zvaničnih podataka CIK-a spremni smo da sednemo sa svim za sto i vidimo šta su čiji planovi i strategije i kakve su čije ideje. Podržat ćemo svaku pozitivnu ideju u Mostaru da ovaj grad konačno krene napred, ali zalagaćemo se za potpunu ravnopravnost i konstitutivnost svih naroda i od toga nikada nećemo odstupiti - poručio je Milivojević.

On naglašava da se istorijski rezultat srpske liste u Mostaru dogodio zahvaljujući isključivo jedinstvu, okupljanju i nacionalnoj svesti. Inače, CIK BiH je odlučila u ponedeljak da se brojanje glasova ponovi na gotovo 70 biračkih mesta u Mostaru, zbog sumnje u malverzacije izbornim glasovima. Sumnje u izborna malverzacije pokrenula je HDZ BiH, a njen lider Dragan Čović je o tome uputio pisma svim međunarodnim predstavnicima u BiH.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.