DODIK SE SINOĆ OBRATIO JAVNOSTI, A CELA EVROPA JE SLUŠALA: Ovo je rekao o SARADNJI SA RUSIJOM
Milorad Dodik, Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

uoči sastanka

DODIK SE SINOĆ OBRATIO JAVNOSTI, A CELA EVROPA JE SLUŠALA: Ovo je rekao o SARADNJI SA RUSIJOM

On ističe da će na sastanku Predsedništva sa Lavrovom biti veoma otvoren, imajući u vidu da su u Sarajevu najčešće kvalifikacije negativne prema Rusiji

Objavljeno:

Saradnja Republike Srpske i Rusije biće nastavljena i u političkom i ekonomskom, i u svakom drugom obliku, izjavio je sinoć Milorad Dodik.

Kako navodi, optužbe da Rusija u RS ima negativan uticaj su neosnova, uoči sutrašnje posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Republici Srpskoj i BiH.

Ruska uloga u Republici Srpskoj i BiH je konstruktivna i u skladu sa međunarodnim pravom i neosnovane su optužbe Zapada, ali i druge dvojice članova Predsedništva o navodnom malignom uticaju i rovarenju po BiH, ističe Dodik za RTRS.

''Ovo će biti prilika da pitamo na sednici Predsedništva i samog Lavrova, uz prisustvo i Komšića i Džaferovića, kako to Rusija rovari, šta je, da li oni imaju neke podatke o tome. Dakle, oni nama žele da ukinu bilo kakvu moguću saradnju s Rusijom i to je ono što oni žele. Mi ćemo, naravno, nastaviti da konstruktivno sarađujemo na svim pitanjima i političkim i ekonomskim i svakim drugim. Rusija ovde nema nikakvu negativnu ulogu'', rekao je Dodik.

On ističe da će na sastanku Predsedništva sa Lavrovom biti veoma otvoren, imajući u vidu da su u Sarajevu najčešće kvalifikacije negativne prema Rusiji.

O saradnji, unapređenju odnosa i drugim pitanjima, dan pre otvorenog razgovora u Predsedništvu, sa Lavrovom će u Istočnom Sarajevu razgovarati Dodik i zvaničnici RS.

Kako je ranije prenela RTRS, Dodik će, pre nego što se sutra sastane s Lavrovom, otputovati u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.