PRVI REZULTATI IZBORA U REPUBLICI SRPSKOJ: SNSD proglasila ubedljive pobede u opštinama Jezero i Mrkonjić Grad
Milorad Dodik, Foto: Profimedia

ODMAH NAKON ZATVARANJA BIRALIŠTA

PRVI REZULTATI IZBORA U REPUBLICI SRPSKOJ: SNSD proglasila ubedljive pobede u opštinama Jezero i Mrkonjić Grad

U ovim opštinama opozicija nije imala svog kandidata za načelnika

Objavljeno:

Odmah nakon zatvaranja birališta, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) proglasio je pobedu kandidata ove partije za načelnike u opštinama Jezero i Mrkonjić Grad, opštine u jugozapadnom delu Bosne i Hercegovine.

To je na konferenciji za novinare rekao portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

- Bez ikakve želje da nešto posebno likujem, te izborne pobede smo ostvarili jer smo u tim lokalnim zajednicama imali poverenje građana, ali i zbog toga što opozicija uopšte nije imala svoje kandidate za ove pozicije - istakao je Kovačević.

U prvom obraćanju javnosti nakon zatvaranja birališta na lokalnim izborim u BiH, Kovačević je istakao kako je uprkos određenim izbornim nepravilnostima, dan za glasanje protekao mirno uz poštovanje svih demokratskih principa.

- Bilo je određenih nepravilnosti u pojedinim lokalnim zajednicama, ali sve u svemu slobodno možemo reći da je izborni dan i izborni proces protekao u demokratskom ambijentu i da su izbori prošli dobro - ocenio je Kovačević.

Prozvike koje dolaze od opozicionih stranaka u Republici Srpskoj o izbornoj krađi Kovačević je odbacio, ističući da time oni samo pravdaju svoje loše izborne rezultate.

Podsećamo, u ovim opštinama opozicija nije imala svog kandidata za načelnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.