ROM JE GLUMIO MIGRANTA: O ovoj prodavačici bruji region! LOPOVU JE PRIREDILA NEŠTO ŠTO NIKADA NEĆE ZABORAVITI!
Azra Bećirović, Foto: Printscreen Youtube

Azra Bećirović

ROM JE GLUMIO MIGRANTA: O ovoj prodavačici bruji region! LOPOVU JE PRIREDILA NEŠTO ŠTO NIKADA NEĆE ZABORAVITI!

Nadzorne kamere zabeležile su nesvakidašnji slučaj u Sarajevu

Objavljeno:

Heroj dana bila je Azra Bećirović, radnica koja je, zahvaljujući svojoj fizičkoj spremi uspela da savlada lopova i preda ga policiji. Svoju priču ispričala je za Klix.ba, kazavši da je, s obzirom na činjenicu da je diplomirala kriminalistiku, njena reakcija u trenutku pljačke bila prirodna. Mada, ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

"Jedan Rom, koji je glumio migranta iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio je kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i videla osobu koja uzima novac. Počeo je da trči, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je da trči u suprotnom smeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu", priča Bećirović.

Sve vreme je, nastavlja, vikala da je lopov, nakon čega se u potragu za lopovom uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

"Nakon određenog vremena čula sam povike 'policija, policija', ali bili su u civilu i nisam znala jesu li to zaista policajci. Stigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, imati nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da je sve završilo dobro", kazala je Bećirović. Uhapšeni je nekoliko sati poslije pušten iz policijske stanice, a od ranije je poznat po vršenju istih krivičnih dela.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.