U SRPSKOJ NEMA ZADRŽAVANJA MIGRANATA, NEĆE SE POŠTOVATI ODLUKA MUP-A! Dodik ne želi sabirne centre
Milorad Dodik, Foto: Marina Lopičić

stav

U SRPSKOJ NEMA ZADRŽAVANJA MIGRANATA, NEĆE SE POŠTOVATI ODLUKA MUP-A! Dodik ne želi sabirne centre

Pojašnjavajući kako MUP RS postupa sa migrantima koje nađe, Dodik je rekao da ih oni prikupljaju na jednom mestu, a potom im organizuju prevoz tamo gde žele da idu

Objavljeno:

Stav vlasti Republike Srpske je da nema zadržavanja migranata i nema organizovanja migrantskih centara na njenoj teritoriji, te zato Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata", izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao da će nadležni u Republici Srpskoj i dalje prevoziti migrante do entitetske linije do dela BiH u koji žele da dođu.

"Naša politika o migrantima je poznata i nije ništa novo. Mi pokušavamo, najviše preko dojava građana, da saznamo gde se nalaze migranti, kojim rutama se kreću, ne želeći da se oni slobodno kreću u RS, da vrše pritisak na stanovništvo i razbojnički se ponašaju", izričit je Dodik.

Pojašnjavajući kako MUP RS postupa sa migrantima koje nađe, Dodik je rekao da ih oni prikupljaju na jednom mestu, a potom im organizuju prevoz tamo gde žele da idu.

Neki, kaže, žele da idu u Sarajevo, neki za Tuzlu, a RS im čini uslugu.

"Ponudimo im prevoz da se ne zadržavaju u RS. Imamo odličnu reakciju stanovništva i nastavićemo da se tako ponašamo", izjavio je Dodik.

"Sada je neka zabrana (u USK). Šta mislite da smo mi uzeli i postavili zabranu, čitav svet bi se digao oko toga. Razumem ljude u USK, ali mi nećemo prestati sa našom praksom da ih prevezemo gde žele van Republike Srpske. U RS neće biti sabirnih centara", rekao je Dodik.

Vlasti Unsko-sanskog kantona su donele odluku o zabrani ulaska i prevoza migranata na teritoriju ovog kantona.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.