TRI PREDSEDNIKA PIŠAJU NA BOSNU I HERCEGOVINU: Balkan je upravo dobio najjači SPOMENIK ikad!
Neobičan spomenik, Foto: Faceboook printscreen /Dragan Bursać

oslikava realnost

TRI PREDSEDNIKA PIŠAJU NA BOSNU I HERCEGOVINU: Balkan je upravo dobio najjači SPOMENIK ikad!

Međutim, tri ljudske figure ne predstavljaju tri predsednika BiH, već tri konstitutivna naroda, kaže Šakić, a pravi naziv spomenika je "Sloga"

Objavljeno: 16:12h

Na društvenim mrežama je danas objavljena fotografija na kojoj se nalaze tri skulpture koje mokre u bazen u obliku Bosne i Hercegovine.

U objašnjenju koje prati fotografiju navodi se da da su u pitanju "tri predsednika" koja pišaju po Bosni i Hercegovini.

Pravu istinu o ovom spomeniku, koji se nalazi u Etno selu Čardaci kod Viteza, otkrio je za "Buku" vlasnik ovog turističkog kompleksa gospodin Mirko Šakić.

On kaže da ovaj spomenik zaista postoji i da su skulpture urađene u prirodnoj veličini, prema njegovoj zamisli. Za njihovu izradu angažovao je dva akademska skulptora.

Međutim, tri ljudske figure ne predstavljaju tri predsednika BiH, već tri konstitutivna naroda, kaže Šakić, a pravi naziv spomenika je "Sloga".

- Spomenik je inspirisan skulpturom Davida Černija u Pragu, gde dva čoveka pišaju u Čehoslovačku. Inspirisan je i životima svih nas. Nisu u pitanju predsednici, jer oni su promenjiva kategorija. Ove skulpture predstavljaju tri konstitutivna naroda, da se niko ne uvredi, jer svi mislimo da smo u pravu i da smo mi najbolji, a rezultati u stvarnosti pokazuju drugačije- kazao je za portal Buka Mirko Šakić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Buka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.