ISPRAVKA: ATEISTIMA NIJE ZABRANJEN ULAZ U REPUBLIKU SRPSKU! Ovo je prava istina
Atetisti ne mogu pre ove granice?, Foto: Dado Đilas

šta je ovo?

ISPRAVKA: ATEISTIMA NIJE ZABRANJEN ULAZ U REPUBLIKU SRPSKU! Ovo je prava istina

Evo šta se desilo

Objavljeno: 23:04h

Pojavila se vest da je "Jugoslovenski pokret za zaštitu pravoslavlja i hrišćanstva "Časni krst" objavio proglas kojim se "zabranjuje prilazak svetoj srpskoj zemlji Republici Srpskoj svim - nevernicima".

Ipak, ova vest je lažna.

- U poslednje dve i po decenije ova zemlja se junački borila za svoj status i kredibilitet, i uz Božju volju je to postala. Prema rečima Apostola Pavla "čojstvo i junaštvo Srbina mora da se čuva jedino verom u pravoslavlje", te se iz tog razloga svim nekršrtenim ljudima i ateistima ZABRANJUJE prilazak našoj zemlji radi očuvanja mira i stabilnosti iste - stoji, između ostalog, u obrazloženju "Časnog krsta", i jedini je problem što ova organizacija ne postoji.

Na početku dokumenta stoji da je “Odluku” donio “Jugoslovenski pokret za zaštitu pravoslavlja i hrišćanstva ‘Časni krst’”, dok u potpisu stoji “Udruženje Verskih Građana ‘Časni Krst’”. Ipak, u Zbirnom e-registru udruženja i fondacija u BiH, ne postoji ni jedna organizacija sa ovakvim verzijama naziva. Također, iako stoji da je dokument napravljen u Bratuncu 20.9.2019. godine, na vidljivom dijelu pečata kojim je ovjeren potpis stoji “Notary Services”, dok preko sredine piše “State of Georgia”. U tekstu obrazloženja je dalje naveden i izmišljeni citat apostola Pavla u kojem se navodno kaže: "čojstvo i junaštvo Srbina mora da se čuva jedino verom u pravoslavlje".

foto: Printscreen

BONUS VIDEO:

Vozač vozi u suprotnom pravcu na Zrenjanincu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.