BAKIR IZETBEGOVIĆ NAREDIO! BOSNA NA IVICI RATA! Vojska se NAORUŽAVA, helikopteri su na NEBU! Ovo je pretnja SRPSKOJ
Bakir Izetbegović, Foto: Profimedia

OPASNO!

BAKIR IZETBEGOVIĆ NAREDIO! BOSNA NA IVICI RATA! Vojska se NAORUŽAVA, helikopteri su na NEBU! Ovo je pretnja SRPSKOJ

Ovo je zaista opasno...

Objavljeno:

Oružane snage Bosne i Hercegovine (BiH) pokrenule su proces naoružavanja, kako je to prošle godine i najavio Bakir Izetbegović. Prvi kontigent stigao je iz Amerike u vidu dva polovna helikoptera „Hjui 2“, američke firme „Bel“, koji su se proslavili učešćem u Vijetnamskom ratu.

Nezvanično, ovo je samo početak u naoružavanju bosanske vojske koje će finansirati Amerika uz instant donaciju od pet miliona evra. Ostatak novca, oko 300 miliona konvertibilnih maraka, odobrilo je Veće ministara BiH u decembru 2015. godine.

Da li je naoružavanje borbenim helikopterima u trenutku kada je politička scena u BiH usijana, naročito posle Deklaracije SDA o stvaranju Republike BiH, potez koji može da ode u lošem pravcu?

Sagovornici Sputnjika Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta za bezbednost u Banjaluci i Gostimir T. Popović, politički analitičar i stručnjak za bezbednost, smatraju da sve što se dešava u BiH ima veze sa politikom, uključujući i naoružavanje vojske.

Oba sagovornika smatraju da ako je Amerika mogla da dâ osam miliona evra za nevladin sektor, a da RS o tome nije ništa znala, sasvim je moguće da ni u ovu američku donaciju nisu bili upućeni. To je, kako kaže Ćeranić, manji problem od pitanja protiv koga se naoružava vojska Bosne?!

„Bezbednost je duboko političko pitanje u BiH. Ako je osuđena RS koja je želela da obnovi lako naoružanje svog MUP-a, kako onda borbeni helikopteri mogu biti dobrodošli“, pita se naš sagovornik, uz podsećanje da je RS od pet agencija dobila dozvole da obnovi oružje za policiju, ali je opet na kraju ispalo da se RS naoružava.

On veruje da je dosta toga jasno iz nedavne Deklaraciju SDA.

„Dvostruki standardi su još od potpisivanja Dejtona na sceni u BiH i to smeta ne samo Srbima, već i Hrvatima. Kada pričamo o naoružanju, mora se imati u vidu i nedavna platformu SDA koja je istakla ratne ciljeve. Dakle, sve ono što je hteo da ostvari Alija Izetbegović, a zbog čega je i došlo do ratnih sukoba na ovim prostorima, sada pokušava da ostvari njegov sin Bakir Izetbegović“, dodaje on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.