SNIMAK INCIDENTA SA GRANICE: Policija zamalo da PUCA U MIGRANTE!
Zastrašujući snimak, Foto: Youtube printscreen

Granica HRvatske i slovenije

SNIMAK INCIDENTA SA GRANICE: Policija zamalo da PUCA U MIGRANTE!

Poziv Graničnoj policiji BiH uputili su bh. građani koji su čuli pucnjavu, a do dolaska graničara u provaliji je bilo dvadesetak migranata

Objavljeno:

Migranti koji su legalno vraćeni iz Slovenije u Hrvatsku ilegalno su prebacivani u BiH, piše "Žurnal", pozivajući se na snimak nastao 6. avgusta na području Velike Kladuše, kada je zvanično zabeležen granični incident.

Građani su snimili kombi hrvatske policije i migrante koji se izvlače iz provalije.

"Upucaću te", kaže hrvatski policajac migrantu koji je stajao nad šumskom provalijom dubokom desetak metara.

Nešto kasnije, kako se navodi, i drugi migranti izvedeni su iz policijskog kombija i naterani da stanu na ivicu dubokog jarka. Hrvatski policajac je izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca u vazduh.

Migranti su skočili u jarugu na čijem dnu je granica sa BiH, a sve se navodno dešavalo 6. avgusta ove godine.

Poziv Graničnoj policiji BiH uputili su bh. građani koji su čuli pucnjavu, a do dolaska graničara u provaliji je bilo dvadesetak migranata. Jedan od građana koji je dojavio za pucnjavu snimio je tu scenu, piše "Žurnal".

- Rekao mi je 'upucaću te' - prepričava u videu jedan od migranata nekoliko sekundi nakon što je uspeo da se izvuče.

Pola minuta ranije vidi se kombi hrvatske policije kako napušta mjesto sa kojeg su migranti faktički gurnuti u provaliju. Na snimku se, potom, vide i bh. graničari koji pokušavaju da ukažu pomoć povređenim migrantima.

- Dvanaest migranata zadobilo je lakše povrede, dok su njih šestorica poslana na radiološku obradu - saopšteno je dan kasnije iz Doma zdravlja Velika Kladuša.

Istog dana, 7. avgusta, hrvatska policija je saopštila kako nema ništa s incidentom te da njihovi policajci nisu u BiH ilegalno prebacili migrante. Potvrdili su da su samo sprečili ulazak migranata na teritoriji Hrvatske.

- Istog dana kada su izdali saopštenje da 'nemaju ništa sa slučajem', na mestu incidenta fotografisane su dve hrvatske policajke koje su bile maskirane u prostitutke. Došle su da prikriju tragove svog postupanja. Ali zakasnile su - piše "Žurnal".

Na putu na kojem je tokom incidenta snimljen kombi hrvatske policije pronađene su i fotografisane čaure od pištoljske municije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Nezavisne)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.