DODIK PUTUJE U VATIKAN: Pred polazak, patrijarh Irinej mu je dao VAŽNO UPUTSTVO
Milorad Dodik, Foto: Beta

POSETA PAPI

DODIK PUTUJE U VATIKAN: Pred polazak, patrijarh Irinej mu je dao VAŽNO UPUTSTVO

Dodik i Irinej su danas u Beogradu razgovarali o porukama koje bi Dodik mogao preneti papi Franji

Objavljeno:

Predsednik Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posetiće Vatikan a patrijarh SPC Irinej mu je pre polaska poželeo sreću, rekavši da je reč o "važnom dogadjaju".

Kako prenosi agencija SRNA, Dodik i Irinej su danas u Beogradu razgovarali o porukama koje bi Dodik mogao preneti papi Franji.

- Putujem već sutra u Rim kako bih se sreo sa papom i razgovarao o svim mogućim temama i ovde sam, kao što nalaže moj osećaj, razgovarao sa Njegovom svetosti o tim odnosima i mogućim porukama, koje ću uz pozdrav Njegove svetosti uputiti papi - izjavio je Dodik posle sastanka s patrijarhom.

Prema njegovim rečima, teme razgovora s papom bi mogle biti i položaj Srba i Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Irinej je naveo da su Pravoslavna i Rimokatolička crkva "bliske" i da ih "mnogo više sjedinjuje nego što ih razdvaja" a da je papa čovek u koja "svet ima puno poverenje".

- Ovo će biti jedinstvena prilika da gospodin predsednik lično sa njim razgovara o nekim problemima koji se tiču sigurno Rimokatoličke crkve, ali se tiču i naše crkve i našeg naroda. Želimo mu srećan put i puno uspeha u razgovorima sa vrhovnim čovekom Katoličke crkve - rekao je Irinej.

On je naveo i da je jedinstvo "snaga srpskog naroda i način za rešavanje njegovih problema".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.