BOSANSKI HANIBAL LEKTOR: Goran Kotaran je najopasniji ubica u istoriji BiH!
Foto: Fcebook

neće moći na slobodu

BOSANSKI HANIBAL LEKTOR: Goran Kotaran je najopasniji ubica u istoriji BiH!

Njegovo suđenje pratile su jake mere obezbeđenja, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako mu se sprema likvidacija zbog niza nerasvetljenih ubistava tokom njegovog boravka u Švedskoj

Objavljeno: 15:31h

Nakon što ih je zadavio golim rukama, njihova tela je zakopao u dvorištu kuće, tačnije kod kokošinjca. Ubrzo je uhapšen zajedno s dva polubrata, koji su mu pomagali pri zločinu. U toj akciji učestvovala je četa od sto policajaca. Kada je policija RS pretresla Kotaranovu kuću, pronašla je dva puškomitraljeza, dve automatske puške, dve zolje, tri bombe, više pištolja, hladno oružje, uređaje za noćno osmatranje, alat kojim su zakopana tela Kanurića i Vrbana, kao i 490 tableta ekstazija i špriceve za intravensko unošenje narkotika.

Uskoro na slobodi?

Tokom izricanja presude, sudija je pročitao da je „jasno i nedvosmisleno utvrđeno da optuženom ne treba mnogo da bi izvršio ubistvo”. Tada je Kotaran izrazio samo jednu želju – da se podvrgne novom psihijatrijskom veštačenju, i to, baš kao i slavni Hanibal Lektor, sa psihijatrom s kojim bi mogao da razgovara.

– Ja sam bolesna osoba i ako mi narednih godina u zatvoru omoguće lečenje, na slobodu ću izaći normalan – zaključio je Kotaran.

Inače, njegovo suđenje pratile su jake mere obezbeđenja, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako mu se sprema likvidacija zbog niza nerasvetljenih ubistava tokom njegovog boravka u Švedskoj. On je ujedno bio prvi koji je tokom sudskog postupka u Banjaluci svakodnevno nosio pancirni prsluk.

Zbog navoda u medijima da bi Kotaran, pošto je odslužio 11 godina, a to su skoro dve trećine kazne, uskoro mogao da se nađe na slobodi, za komentar smo pozvali Sanju Džombić, portparolku Ministarstva pravde RS. Međutim, ona je demantovala ove navode.

– Nema mesta takvim spekulacijama jer, prema podacima KPZ Foča, Kotaranu kazne ističe tek 2026. godine – kaže Džombićeva za „Ekspres”.

(Espreso.co.rs / Ekspres)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.