DEKA DECI DAO SVE, A ONO ŠTO SU MU ONA URADILA... Zbog Šemsine sudbine ćete ZANEMETI, ostaće vam KNEDLA U GRLU
Šemsa Ibrahimović, Foto: Printscreen/Youtube

PRETUŽNO

DEKA DECI DAO SVE, A ONO ŠTO SU MU ONA URADILA... Zbog Šemsine sudbine ćete ZANEMETI, ostaće vam KNEDLA U GRLU

Posle mukotrpnog rada i truda, kada je tek stvorio uslove za pristojan život, oženio se i nadao se da su lepi dani konačno pred njim

Objavljeno:

Neverovatna sudbina dede iz Bosne, kojeg su deca htela da ubiju, svakog čoveka ostavlja bez teksta i sa gorkim ukusom u ustima.

„Sve srećne porodice liče jedna na drugu. Svaka nesrećna porodica je nesrećna na svoj način“, čuvene su reči Lava Tolstoja s početka romana „Ana Karenjina“, koje su se u stvarnom životu više puta pokazale kao surova istina. .

Gorka sudbina Šemse Ibrahimovića (88) iz BiH zastala mu je knedla u grlu, a u glavi mu se postavilo pitanje kako je moguće da se tako nešto dogodi u današnjem „savremenom“ svetu – prenose mediji priču sa "jutjub" kanala.

Posle rata - gladovao

- Ako ćeš ikada nekoga da psuješ, neka ti bude da nema mira u sopstvenoj kući, a ja sam to doživeo - kroz jecaje i suze počinje svoju priču čovek koji je početkom jula prošle godine napunio 88 godina.

Odrastao je u siromaštvu, a posle rata "umirao" je od gladi. Otkako je došao na svet, borio se za opstanak, maštajući o tome da zadovolji osnovne životne potrebe svojih najmilijih i sebe.

- Svet je sve video, ali ovakva beda je retka. Zimi sam išao bos, jeo ostatke kukuruza.

Posle mukotrpnog rada i truda, kada je tek stvorio uslove za pristojan život, oženio se i nadao se da su lepi dani konačno pred njim. Ali ispostavilo se da njegova supruga ima, prema njegovim rečima, urođenu šizofreniju, ali on to nije odmah primetio.

- Rodila je četvoro dece. Dvoje imaju njenu klicu, a dvoje nemaju. Strašno sam patio sa svojom ćerkom. A ja ne mogu da je smestim u ustanovu jer opština to ne dozvoljava. Nedavno je bila na lečenju u Zenici dva meseca. Doktorka je rekla da nije za dom i da nikada nije imala težeg pacijenta. Vezali su je i odveli. Htela je da me ubije. Znaš li kako je sve ovo teško gledati, srce mi se cepa – kaže, a suze ne može da zaustavi.

Šemsa Ibrahimović
Šemsa Ibrahimović foto: Printscreen/Youtube

Supruga ga isterala iz kuće

Molio je lekare da je ostave u bolnici, ali niko nije slušao. Posle kraćeg lečenja, vraćena je kući.

- Ja sam joj kupio drva. Celu zimu nije htela da naloži vatru, ne znam kako je preživela hladnoću. Odnesem joj da jede, ona ga baci. Nikada me nije posetila kada sam bio teško bolestan, a sada nosim kateter.

Imao je velikih problema i sa suprugom. Ona ga je uz pomoć ucena isterala iz velike kuće, a u pomoćnoj zgradi proveo je sedam godina, ističući da ga tada niko iz porodice nije posećivao.

- Imao sam i sina, koji je godinu dana stariji od moje ćerke. Poginuo je u kanalu. Napravio sam mu radionicu za popravku automobila. Dva puta me skoro ubio jer sam mu branio ženu od batina. Jedva sam preživeo. Tražio sam spas u srpskim selima, da me rođeni sin ne ubije. Moja žena ga je podržavala - kaže i dodaje:

- Sagradio sam im kuću od 900 kvadrata. Bio sam jedan od najboljih radnika u firmi, učio sam tri godine i položio ispit, vozio sam ogroman bager. Mogu da rade na svim mašinama, osim na saobraćajnim. Selio sam se pet puta, od osamdesetih sam počeo da primam jako dobru platu, onda sam počeo da gradim. Nikada nisam kupio auto, vozio sam bicikl, da bih mogao više da stvaram sa njima. Imam novca, ali nema ko da mi pomogne.

"Samo sam želeo prosečan život"

Razmišljao je o odlasku u starački dom, ali je naišao na komplikacije.

- Šta će biti, nemam pojma. Sve sam podelio sa decom pre 15 godina. Moja žena je umrla pre četiri godine. Kada sam to čuo, obradovao sam se, jer samo ja znam šta sam od nje doživeo, bio sam u agoniji. Štedim za sebe koliko mogu. Borio sam se da se saberem, a sada nemam mira. Ne biste verovali da čovek živi u ovom prostoru. Nikada nisam bio „luksuz“, ali ovo je katastrofa. Živim ovde od januara, kada me je ćerka oterala sa poda da mi spase život.

Misli da bi mu sudbina bila bolja sa drugom ženom.

- Ceo život se kajem što mi Bog nije dao normalnu ženu, ništa više od toga. Samo neko sa kim bih mogao da živim prosečan život - zaključuje Šemso.

Bonus video:

01:46

ZA DANAŠNJE GENERACIJE KRIVIM NAS STARIJE Najbolji profesor na svetu predstavio metod rada: Deca čitaju ono što je između redova

(Espreso/ Jutarnji list/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.