NEKI RODITELJI TEK DANAS SAZNALI ZA PRETNJE MASAKROM U ŠKOLI: Drama u Banjaluci dovela do OPŠTE PANIKE
Škola, Foto: Beta/Branislav Božić

horor

NEKI RODITELJI TEK DANAS SAZNALI ZA PRETNJE MASAKROM U ŠKOLI: Drama u Banjaluci dovela do OPŠTE PANIKE

U Banjaluci đak je pretio masakrom poput onog u Beogradu

Objavljeno:

Banjaluku je potresla vest da je jedan učenik viših razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" pretio đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u školi u Beogradu, gde je učenik ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja.

Iako direktorka Osnovne škole “Georgij Stojkov Rakovski”, Ivana Ljubojević, tvrdi da je juče održan Savet roditelja u ovoj školi na kojem su roditeljima prenesena dešavanja, mnogi roditelji su o ovom slučaju saznali tek danas, i to iz medija.

Roditelji su ogorčeni i zahtevaju odgovore od rukovodstva škole. Dodatno su, kažu, uznemireni zbog snimka ratne video igrice koji kruži među roditeljima, a koju je navodno napravio osumnjičeni dečak.

Roditelji traže odgovore

Škola
Školafoto: RINA

Navodno, na snimku se vidi replika škole i školskog dvorišta, te osoba koja trči naoružana puškom.

Mnogi roditelji su u strahu, a neki su zapretili da neće slati decu u školu dok ne dobiju detaljne informacije o ovom događaju od rukovodstva škole.

Na poslu sam saznala za vest o ovom događaju. Tresem se celi dan. Zašto roditelji nisu obavešteni o ovom događaju – samo je jedan od komentara roditelja.

U Viber grupama roditelja dece koja idu u školu “Georgi Stojkov Rakovski” roditelji traže odgovor od rukovodstva škole koje mere su preuzeli, kako se zove taj dečak, da li dolazi u školu i da li je urađena psihološka procena.

- Deca nam dežuraju na ulasku u školu. Policajca nema nigde u blizini. U školi se dešavaju vršnjačka nasilja, a rukovodstvo sve to gura pod tepih. Ta deca i dalje idu u školu i možda je baš taj dečak jedan od njih – napisala je jedna od majki.

Ko nam štiti decu?

Neki od roditelja su uznemireni i tvrde da ih je rukovodstvo škole razočaralo.

Ističu da roditelji dovode i odvode decu iz škole zbog bezbednosti, te pitaju ko ih štiti dok su u školi.

Dosta je poltrona, politike i šljama u školi – naveo je jedan od roditelja.

Podsećamo, učenik viših razreda Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” u Banjaluci pretio je danas đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, gde je učenik K.K. ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja.

Direktorka ove škole, Ivana Ljubojević, danas je izjavila da je sve pod kontrolom, da je policija razgovarala s roditeljima deteta, kao i psihološka služba škole.

– Srećom, nije napisan spisak, sve je preduzeto na vreme – istakla je ona.

Bonus video:

01:26

KLAĐENJE NA SLEDEĆI MASAKR NIJE KRIVIČNO DELO?! Advokat Roskić: Gde su škola i roditelji

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.