BOSANKA SA MALOLETNIM ĆERKAMA OTKRILA LOPOVA, PA URADILA NEŠTO ZBOG ČEGA JE SVI PLJUJU: "Žena nije normalna"
Foto: Printscreen/Jutarnji.hr

DRAMA

BOSANKA SA MALOLETNIM ĆERKAMA OTKRILA LOPOVA, PA URADILA NEŠTO ZBOG ČEGA JE SVI PLJUJU: "Žena nije normalna"

Među spomenutom skupinom prisutnih je bila i majka sa dve devojčice u tom trenutku na kasi

Objavljeno:

"U tom trenutku sam se naježio i uzdahnuo u divljenju gledajući tri superheroja", napisao je neimenovani Bosanac u svojoj objavi na internetu u kojoj je prepričao ne tako običnu situaciju, za koju tvrdi da je istinita, a koja mu se desila u toku standardne posete jednoj drogeriji u Bosni i Hercegovini.

Mladić iz Bosne je na društvenoj mreži "Redit" objasnio da je ostao zadivljen ali i začuđen onda kada se usred dana našao u obližnjoj drogeriji koja je zamalo bila opljačkana. Zamalo, jer su ga u tome, kako navodi, zaustavile dve devojčice od oko 14 godina i njihova majka.

"Odgoj je svetinja", naslovio je Bosanac priču za koju tvrdi da je istinita i da se nedavno desila.

"Da vam ispričam priču, doživljaj od juče. U jednoj drogeriji stoji na kasi majka srednjih godina, sa dve devojčice od 13-14 godina obe.

Dok su plaćale račun, lopov je ukrao nekoliko parfema, što je razglasila devojka pri ulasku u prodavnicu, povikom: 'Ovaj vam nešto ukrade'. Na šta su se svi prisutni u blizini okrenuli prema vratima i videli lopova sa kapuljačom kako trkom beži sa mesta zločina.

Među spomenutom skupinom prisutnih je bila i majka sa dve devojčice u tom trenutku na kasi. Majka povika prema lopovu da stane i nedugo zatim vojnički naredi devojčicama da potrče za njim u cilju da ga zaustave. Devojčice, imena Lorena i Miriam, bez imalo razmišljanja, pružiše korak i nestadoše iz prodavnice u poteri za lopovom, dok ih je majka pratila u par stopa. Prošlo je približno dvadesetak minuta, nakon kojih se vraćaju heroji sa svojim plenom.

"Vratile se sa jasnim dokazima"

Naime, zaustavili su lopova, odraslog muškarca sa upečatljivom bradom, visokog rasta širokih ramena, oduzele mu ukradenu robu, uspele da naprave nekoliko čistih slika kradljivca, kako bi mogle da ga prijave i pri tome pokažu jasne dokaze, i vratile se u prodavnicu da bi vratile ukradenu robu vlasniku.

Vredno je spomenuti takođe da su pri odlasku u poteru za protuhom sa ulice, ostavile na kasi dva mobilna telefona, novčanik, torbu, dve pune kese i značajnu svotu novca koja je bila namenjena za plaćanje računa ostvarenog u prodavnici.

Pri upoznavanju sa herojima saznajem da su doselili iz Nemačke pre manje od godinu dana, kupili u blizini plac na kom prave farmu konja. Takođe, što je jako interesantno bilo u toku razgovora, način na koji se majka obraćala devojčicama, bile su reči pune poštovanja, podrške, divljenja, zadovoljstva, kao i devojčice prema majci.

U tom trenutku sam se naježio i uzdahnuo u divljenju gledajući tri superheroja", napisao je on u svojoj objavi.

Priča, koja zaista i izgleda neverovatno, podlila je ljude na pomenutoj mreži. Iako je sam autor bio oduševljen onim što je video a kasnije prepričao, jedni su smatrali da je zaustavljanje lopova i više nego opasno, posebno za malu decu, dok su drugi tvrdili da je situacija iz rubrike "nije se desilo". Ipak, priča je svakako privukla pažnju.

"Svaka čast, lepo, ali zamisli lik se okrene i izbode ih. Rizikovati život zbog ukradenih parfema, za mene nepotrebno", "Majka nije normalna, slati svoje maloletne devojčice da jure odraslog muškarca, još kriminalca? Nula mozga", "A onda si se probudio", "Kako si samo izmislio, glupa priča", pisali su neki.

"Hvatanje lopova nije posao za decu"

Ipak, pojedini članovi smatrali su da, istinita priča ili ne, postoje stvari koje nisu predodređene za decu, a jedna od njih je i hvatanje lopova.

"Iskreno, svaka čast devojkama, ali ja takvu akciju ne bih preporučio, pogotovu devojčicama. Lopov je očigledno bio 'dobar' čovek i nije hteo da ih povredi. Realno da pričamo, bilo kog čoveka da napadnu mala deca, nebitno kog pola i da čovek mora sa se brani, lagano bi ih ugazio. Hvala Bogu pa se nije ništa ozbiljno desilo. Zanimljiva anegdota" glasio je još jedan komentar.

Na njegov komentar, još jednom se javio momak koji je prisustvovao navedenom događaju, te objasnio da su svi u radnji objasnile devojčicama ali i majci da to u budućnosti ne rade.

"Kasnije smo im svi objasnili da to više ne rade, barem ne devojčice. Mada u tom trenutku, kad su ga sustigle, bilo je još svedoka u blizni, zato verujem da nije ništa nasilno uradio, to im je jedina sreća bila, u suprotnom, verovatno ne bi prošle bez povreda", zaključio je on.

Bonus video: Lopov se prekrstio pa ukrao, u crkvi na Zlataru

00:09

Lopov se prekrstio pa ukrao, u crkvi na Zlataru

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.