POLICIJA NE MOŽE DA PRIĐE TELU MUŠKARCA KOJI JE AKTIVIRAO BOMBU U KUĆI: Poznati detalji porodične drame u Tuzli
Policija (ilustracija), Foto: Profimedia

JEZIVO

POLICIJA NE MOŽE DA PRIĐE TELU MUŠKARCA KOJI JE AKTIVIRAO BOMBU U KUĆI: Poznati detalji porodične drame u Tuzli

Portparolka Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić je dodala da zbog sumnji da na licu mesta ima više ekspozivnih naprava, uviđaj još nije počeo

Objavljeno:

U porodičnoj kući u naselju Moluhe u Tuzli jutros je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave, a prema prvim informacijama, osoba koja je aktivirala eksploziv je mrtva.

Međutim policija telu još uvek ne može prići.

Portparolka Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić je kazala da je jutros oko 7:55 sati Operativnom centru prijavljeno da je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave na spratu kuće u naselju Moluhe u Tuzli.

"Na mesto događaja odmah su upućeni patrola policije PS Zapad, policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, kao i policijski službenici Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Odseka za krim tehniku i KDZ", kazala je Sprečić.

Ona je dodala da zbog sumnji da na licu mesta ima više ekspozivnih naprava, uviđaj još nije počeo.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, jedna muška osoba je smrtno stradala prilikom aktiviranja bombe, ali policija ne može prići telu.

S druge strane, tom prilikom je jedna osoba povređena koja je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

"Pacijentkinja inicijala E.O. hospitalizovana je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla, sa višestrukim povredama ekstremiteta, u toku je priprema za operativni zahvat", kazala je portparolka tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Iz kantonalne policije su kazali da će telu stradalog lekar pristupiti kada se za to steknu uslovi te će biti izvršen uviđaj.

(Espreso/Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.