ZBOG TRAGEDIJE NA VRAČARU U REPUBLICI SRPSKOJ SUTRA DAN ŽALOSTI: Ceo region TUGUJE, premijer poslao SNAŽNU PORUKU
Dan žalosti, Foto: Stefan Stojanović

tragedija

ZBOG TRAGEDIJE NA VRAČARU U REPUBLICI SRPSKOJ SUTRA DAN ŽALOSTI: Ceo region TUGUJE, premijer poslao SNAŽNU PORUKU

Ministarstva prosvete i kulture i unutrašnjih poslova zadužene su da pripreme informaciju o stanju maloletničke delikvencije u Srpskoj

Objavljeno:

Zbog tragedije koja se desila juče u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je učenik sedmog razreda pucao i ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, u Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti, odlučila je Vlada Srpske na vanrednoj sednici u Banjaluci, prenosi RTRS.

Premijer Radovan Višković rekao je nakon vanredne sednice da su zadužili ministarstva prosvete i kulture i unutrašnjih poslova da pripreme informaciju o stanju maloletničke delikvencije u Srpskoj.

"Nažalost, u poslednjim godinama imamo pogoršanje stanja kada je reč o maloletničkoj delinkvenciji. Policija će pojačano dežurati ispred škola u Srpskoj. Žalim i kao čovek i kao roditelj zbog strašne tragedije, koja se desila u Beogradu", rekao je on.

1 / 5 Foto: Tamara Trajković

Istakao je da će se preduzeti sve mere, napraviće se analize, procene.

"Od sutra ćemo održati niz sastanaka, da direktori svih škola u Srpskoj dostave pisanu izjavu o stanju bezbednosti u njihovim školama. Nastojaćemo da obezbedimo škole video nadzorima, da na neki način stavimo pod kontrolu ko može da priđe školi. Isto tako dopis svim lovačkim udruženjima, da se povede računa ko sve ima naoružanje", rekao je Višković.

Naveo je da će se i prema streljačkim klubovima skrenuti pažnja da u streljane ne mogu ulaziti maloletna lica, izuzev onih koji se profesionalno bave tim sportom.

I vlada Republike Srbije proglasila je trodnevnu žalost od petka do nedelje zbog nezapamćenog zločina u našoj zemlji.

Podsećamo, osam učenika i radnik obezbeđenja stradali su u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Šest đaka i nastavnica se sa prostrelnim ranama nalaze u Urgentnom centru, odnosno na klinici u Tiršovoj. Maloletni napadač i njegov otac su privedeni.

Građani su sinoć palili sveće i polagali cveće ispred škole, kao i na Cvetnom trgu. I u drugim gradovima Srbije održan je pomen stradalima.

Bonus video:

04:03

KO SME DA POSEDUJE ORUŽJE? Bogdanović: Mi jesmo u samom svetskom vrhu kada je reč o naoružanju, ali OVO JE MNOGO VEĆI PROBLEM

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.