ZA NE POVEROVATI, APSOLUTNI REKORDER: Sarajlija "navozao" 137.000 evra kazni!
Vozač, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

ZA NE POVEROVATI, APSOLUTNI REKORDER: Sarajlija "navozao" 137.000 evra kazni!

Građani koji upravljaju motornim vozilom u ovom trenutku imaju neplaćenih više od pola miliona prekršajnih naloga

Objavljeno:

Vozači u BiH po pitanju neplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje duguju 80,8 miliona KM (40,4 miliona evra), a apsolutni rekorder po ovom osnovu je jedan Sarajlija sa neverovatnih 267.643 KM duga (oko 137.000 evra).

Istovremeno, građani koji upravljaju motornim vozilom u ovom trenutku imaju neplaćenih više od pola miliona prekršajnih naloga.

A koliko su vozači "savesni", pokazuje najsvežiji primer iz Brčkog. Naime, policija u ovom gradu pre nekoliko dana zaustavila je lice, kod koga je utvrđeno nepoštovanje više saobraćajnih pravila, uključujući i to da je čak osam godina vozio bez vozačke dozvole, prenose Nezavisne.

- Dana 4. novembra 2022. godine u 22.40 policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom redovnih poslova i zadataka u naselju Prutače zaustavili vozača motornog vozila marke pasat inicijala E. K. (43), nastanjen u Brčkom, i utvrdili da ne poseduje vozačku dozvolu, a nakon izvršene provere da je ista istekla 2014. godine, te je poništena - naveli su iz brčanske Policije.

Da stvar po E. K. bude gora, samo po osnovu neplaćenih kazni za vožnju on duguje skoro 7.000 KM (oko 3.500 evra).

1 / 5 Foto: Profimedia

- Zbog osnova sumnje da će navedeno lice nastaviti sa vršenjem prekršaja privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka - saopšteno je iz Policije distrikta.

Iako treba da plati 7.000 KM, vozač iz Brčkog daleko je od vodeće petorke kada su u pitanju ukupna dugovanja za saobraćajne prekršaje. Uz pomenutog rekordera iz Sarajeva, pet najvećih dužnika koji sede za volanom u BiH duguje 570.000 KM.

"Na prvom mestu je vozač iz Sarajeva koji duguje 267.643 KM. Slede vozači iz Maglaja i Hadžića sa dugom od 82.973 KM, odnosno 75.009 KM. Na četvrtom mestu je vozač iz Brčkog koji treba da plati 73.840 KM, a na petom osoba iz Gradačca sa 67.911 KM - rečeno je za "Nezavisne novine" iz Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.