SEKSUALNO EKSPLOATISALI DECU, NAJMLAĐA ŽRTVA IMALA SAMO 2 GODINE. 4 osobe uhapšene, HOROR TRESE BOSNU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

SEKSUALNO EKSPLOATISALI DECU, NAJMLAĐA ŽRTVA IMALA SAMO 2 GODINE. 4 osobe uhapšene, HOROR TRESE BOSNU!

Tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeti su računari, tableti, mobilni telefoni, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka na kojima se nalaze fotografije i videosnimci sa sadržajima seksualne eksploatacije dece

Objavljeno:

Četiri osobe iz BiH pod istragom su zbog sumnje za učestvovale u seksualnoj eksploataciji dece, a njihove najmlađe žrtve imale su tek dve godine, potvrdilo je u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, prenosi Hina.

Kako je saopšteno iz sedišta tog MUP-a u Banjaluci, uhapšeni su osumnjičeni s područja Prijedora, Doboja, Srebrenice i Milića, a nakon istrage koja je okončana 19. oktobra privremeno su pušteni na slobodu.

Dosad je utvrđeno kako su oni posećivali internet stranice koje su sadržavale materijale sa dečjom pornografijom, preuzimali fotografije i videosnimke, a potom su koristeći društvene mreže i aplikacije za komunikaciju u više navrata delili, odnosno primali takve materijale. Pritom su koristili društvene mreže Fejsbuk, Instagram, Snepčet, Diskord, Kik i Telegram, prenosi Jutarnji list.

„Uzrast žrtava čiji se fotografski i videomaterijal koristio za izvršenje ovog krivičnog dela je od dve do 12 godina“, navela je policija.

Tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeti su računari, tableti, mobilni telefoni, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka na kojima se nalaze fotografije i videosnimci sa sadržajima seksualne eksploatacije dece.

Kako navodi policija, sad slede dalje analize prikupljenih podataka te razmena informacija s policijskim agencijama u zemlji i inostranstvu kako bi tužilaštvu bile prosleđene krivične prijave.

(Espreso / Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.