OVO JE PRAVA ISTINA O POREKLU DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: Sada je sve je tu JASNO KAO DAN, PAZITE SAMO!
Draško Stanivuković, Foto: ATA IMAGES

zna se

OVO JE PRAVA ISTINA O POREKLU DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: Sada je sve je tu JASNO KAO DAN, PAZITE SAMO!

Političku karijeru započeo je u 18. godini, 2014. godine bio je najmlađi kanididat na Opštim izborima za poslanika u Narodnoj skupštini RS

Objavljeno: 18:57h

Draško Stanivuković je političar, bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) i aktuelni gradonačelnik Banjaluke.

Političku karijeru započeo je u 18. godini, 2014. godine bio je najmlađi kanididat na Opštim izborima za poslanika u Narodnoj skupštini RS. Tada je osvojio oko dve hiljade glasova, što nije bilo dovoljno za osvajanje mandata.

Dve godine kasnije kandidovao se za odbornika u Skupštini Grada Banjaluka, te sa osvojenih dve hiljade glasova postao najmlađi odbornik u istoriji lokalnog Parlamenta.

Detinjstvo i obrazovanje

Draško Stanivuković
Draško Stanivukovićfoto: printscreen

Draško Stanivuković je rođen 1993. godine. Njegov otac se zove Dragan, a majka Svetlana, ima starijeg brata Gorana.

Završio je Osnovnu školu „Aleksa Šantić“ i banjalučku Gimnaziju. Nakon toga upisao je Ekonomski fakultet u Banjaluci. U slobodno vreme uči da svira klavir i gitaru. Bavio se plesom, borilačkom veštinom krav maga, jahanjem i raznim drugim sportovima.

U jednom intervjuu priznao je da je od malena želeo da se bavi društveno korisnim radom i politikom, a s obzirom da je njegova porodica jedna od imućnijih u Banjaluci, ističe da mu sticanje novca nije bio motiv za ulazak u politiku.

1 / 5 Foto: Printscreen/Facebook

Stanivuković je svoj politički angažman više puta obrazložio rečima da u politiku nije ušao kako bi se obogatio kao neke njegove iskusnije kolege, nego zato što je želeo nešto da promeni. U obraćanjima ne krije da je materijalno situiran i da ima mnoge stvari o kojima njegove komšije sanjaju, ali da se upravo zbog toga hvata u koštac s problemima koji muče većinu.

Draško Stanivuković je rođen 1993. godine u Banjaluci.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.