OVO JE UBIJENI VELIMIR BUŠIĆ: Dobio milione u kladionici, zbog njega ograničili uplate (FOTO)
Velimiš Bušić, Foto: Printscreen/Youtube/Mili Marušić

UBIJEN U PUCNJAVI

OVO JE UBIJENI VELIMIR BUŠIĆ: Dobio milione u kladionici, zbog njega ograničili uplate (FOTO)

Bušić je 2006. godine zbog rekordnog višemilionskog dobitka "u crno zavio" kladionice u Hrvatskoj i BiH

Objavljeno:

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama.

Bušić je bio poznati preduzetnik, ali nije to jedini razlog zbog kojeg je poznat. Naime, mnogi ga pamte i po velikim dobicima na sportskom klađenju, piše 24sata.

Tako je 2005. godine postao rekorder u dobitku. Uplatio je oko 4.500 kuna (oko 600 evra) na 88 listića u četiri hrvatske i tri bosansko-hercegovačke kladionice, i pogodivši sve kombinacije zaradio više od 8 miliona kuna (više od milion evra).

Bušić je tada za Jutarnji list rekao da je uglavnom dobijao od 250 do 600 hiljada kuna. Svaki put kada je njegov dobitak iznosio više od 100 hiljada kuna, on je priređivao fešte za prijatelje i radnike svog preduzeća.

Velimir Bušić
foto: Printscreen/Youtube/Mili Marušić

Govorio je kako se kladi samo na sportove koje može kvalitetno da prati preko medija – fudbal, rukomet i košarku.

Bušić je 2006. godine zbog rekordnog višemilionskog dobitka "u crno zavio" kladionice u Hrvatskoj i BiH. Naime, navodno su zbog njega kladionice ograničile broj uplata i dobitak po jednom listiću.

Bušić je u Hercegovini bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Podsetimo, Bušić je ubijen u pucnjavi koja se dogodila noćas dva sata iza ponoći tokom proslave u Gradama kada je jedna osoba, koja je sedela u lokalnom kafiću s društvom, otišla kuće po pušku, a pri povratku otvorila vatru i usmrtila Bušća i još jednu osobu, a dve ranila.

Jedna osoba je zadobila lakše povrede, dok je drugoj amputirana noga u SKB Mostar.

Pored Velimira Bušića, ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj. Zašto je došlo do pucnjave i koji je bio povod za svađu za sada nije poznato.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.