"MALO JE UPEKLO": U Mostaru termometar pokazao skoro 50 stepeni, DA LI JE OVO REALNO?! (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook/Mostaru moj info, Profimedia

AU

"MALO JE UPEKLO": U Mostaru termometar pokazao skoro 50 stepeni, DA LI JE OVO REALNO?! (FOTO)

Mostarci se, bukvalno rečeno, tope na suncu o čemu svedoči fotografija koja je objavljena na Fejsbuk stranici "Mostaru moj info"

Objavljeno: 16:30h

Tropske vrućine ne samo što su zahvatile Srbiju već i ceo Balkan, a u BiH je izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremnih vrućina.

Mostarci se, bukvalno rečeno, tope na suncu o čemu svedoči fotografija koja je objavljena na Fejsbuk stranici "Mostaru moj info" na kojoj se vidi kako je živa u termometru dostigla gotovo 50 podeok.

Temperatura
foto: Printscreen/facebook/Mostaru moj info

Verovatno je termometar stajao na suncu, ali činjenica je da je u Mostaru trenutno pakleno, jer brojni građani šalju fotografije na kojima se vidi kako se temperatura "vrti" oko 40 stepeni Celzijusa.

Temperatura
foto: Printscreen/facebook/Mostaru moj info

Kako su ranije najavili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u mostarskoj regiji očekuju se maksimalne temperature do 39 stepeni Celzijusa, a bihaćkoj i sarajevskoj do 37 stepeni.

Što se tiče područja višegradske regije očekuje se maksimalna temperatura vazduha od 33 do 38 stepeni Celzijusa, a na području prijedorske i trebinjske između 34 i 37 stepeni.

Podsetimo, u Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Ujutro će duvati slab vetar, a tokom dana i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od 18 do 23 stepena, najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Srbiji će naredne sedmice biti pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni Celzijusa, a ponegde se očekuju i tropske noći. U četvrtak i petak posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se pljuskovi s grmljavinom.

Izdaje se upozorenje da će se do kraja sedmice zadržati veoma toplo najvišom temperaturom u većini mesta od 34 do 37 stepeni Celzijusa, a lokalno se očekuju i tropske noći kada će najniža temperatura biti viša od 20 stepeni. Sutra će duvati slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od 14 do 23 stepena, a najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.