JAKO NEVREME POGODILO TEŠANJ: Snalazili se kako znaju, jedan mštanin izazvao BURU REAKCIJA, a evo i ZAŠTO! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive vesti

au

JAKO NEVREME POGODILO TEŠANJ: Snalazili se kako znaju, jedan mštanin izazvao BURU REAKCIJA, a evo i ZAŠTO! (FOTO)

Centar Tešnja i šest mesnih zajednica danas su se našli pod vodom usled obilnih padavina zbog kojih je došlo do pojave površinskih voda i izlivanja reke Tešanjke

Objavljeno:

Veliko nevreme pogodilo je Tešanj. To je uzrokovalo bujice u centru grada, pa su brojni objekti poplavljeni, automobili zaglavljeni.

Narod je spasavao domove čime i kako je stigao. Veliku pažnju na društvenim mrežama izazvala je fotografija brane ispred ugostiteljskog objekta napravljene od vreća brašna, piše Srpskainfo.

To se dogodilo ispred restorana čiji je vlasnik Adem Tahirović, za portal Avaza kazao da je najbitnije da su spasili svoj objekat i sprečili štetu od nekoliko hiljada maraka.

– Hvala vam što ste me pozvali, vi ste jedini to učinili. Ono što sam ja mislio i planirao zbog, prvo svoje časti i porodice, Tešnja i Tešnjaka, ja ću se svakako obratiti sutra medijima ispred objekta. Pozvaću medije koji žele da čuju odgovor na to šta je bilo. Sada nisam u trenutku da detaljnije komentrišem s obzirom da čistimo i radimo. Ja sekunde nemam grižnje savesti, niti mislim da sam nešto uradio loše ili nemoralno na bilo koji način – rekao je Tahirović za portal “Avaza”.

U Tešnju je poplavljen veći deo grada i parking kod OŠ “Huso Hodžić”.

Za sada nema informacija kolika je šteta na vozilima.

Centar Tešnja i šest mesnih zajednica danas su se našli pod vodom usled obilnih padavina zbog kojih je došlo do pojave površinskih voda i izlivanja reke Tešanjke, rekao je načelnik opštine Suad Huskić i dodao da je u toku sanacija štete, prenosi Srpskainfo.

Huskić je naveo da su najugroženije bile mesne zajednice Mekiš, Karadaglije, Jablanica, Trepče, Bukva, Novo Selo i centar opštine.

On je naglasio da je bilo prijava da je voda ušla u neke objekte, ali da niko nije bio životno ugrožen.

1 / 6 Foto: Zorana Jeftić

– Jakom kišom bilo je zahvaćeno područje Crnog vrha, južni deo opštine, zbog čega je privremeno bio prekinut i saobraćaj na deonici regionalnog puta Novi Šeher-Prnjavor kroz Tešanj. Sada je saobraćaj ponovo uspostavljen – dodao je Huskić za Srnu.

Prema njegovim rečima, za sanaciju štete angažovani su Dobrovljno vatrogasno društvo, Profesionalna vatrogasna jedinica i komunalno preduzeće, prenose lokalni mediji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.