OSUMNJIČENI ZA OBLJUBU ŠTIĆENICE DOMA "RADA VRANJEŠEVIĆ" PUŠTEN NA SLOBODU! Umesto pritvora određene mere zabrane
Zatvor, Foto: YOUTUBE/BBC NEWS

SRAMOTA

OSUMNJIČENI ZA OBLJUBU ŠTIĆENICE DOMA "RADA VRANJEŠEVIĆ" PUŠTEN NA SLOBODU! Umesto pritvora određene mere zabrane

Ovo je odlučio Osnovni sud u Banjaluci koji je odbio predlog Okružnog tužilaštva za produženje pritvora osumnjičenom

Objavljeno:

P. Lj. iz Gradiške koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je obljubio 13-godišnju štićenicu Doma "Rada Vranješević" pušten je na slobodu uz mere zabrane.

Ovo je odlučio Osnovni sud u Banjaluci koji je odbio predlog Okružnog tužilaštva za produženje pritvora osumnjičenom.

Umesto pritvora P. Lj. su određene mere zabrane posećivanja područja grada Banjaluke i zabrana sastajanja sa oštećenom, piše Glas Srpske.

– Mere će trajati dok za tim bude potrebe, a najduže do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ako bude izrečena. Sprovođenje mera kontrolisaće policijski organi Policijskih uprava Banjaluka i Gradiška koji su dužni da izveštaj dostavljaju Sudu i obaveste ga, ako osumnjičeni prekrši mere – stoji u odluci Osnovnog suda Banjaluka.

Branilac osumnjičenog, advokat Marko Mikeš potvrdio je da je sud odbio predlog tužilaštva da se njegovom branjeniku produži pritvor.

- Odluku suda ne mogu da komentarišem – rekao je Mikeš.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

P. Lj. je, kako se sumnja, krivično delo počinio početkom februara kada je došao u Banjaluku i našao se sa devojčicom. Njih dvoje su otišli u blizini Zelenog mosta, gde su na imali seksualni odnos, iako ona ima samo 13 godina.

Ovaj slučaj obljube štićenice Dečijeg doma “Rada Vranješević” prijavljen je policiji iz te ustanove, a u istragu je bio uključen i Centar za socijalni rad.

Ovo je samo jedan u nizu skandala koji u poslednje vreme potresaju Dom “Rada Vranješević”. Početkom godine zbog obljube štićenika uhapšena su i pritvorena dva radnika Doma.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.