POP MONSTRUM USVAJAO DECU DA BI IH SILOVAO: Kroz njegove ruke prošlo 70 mališana, čak su ga i odlikovali
Pop, Foto: Profimedia

UŽAS

POP MONSTRUM USVAJAO DECU DA BI IH SILOVAO: Kroz njegove ruke prošlo 70 mališana, čak su ga i odlikovali

Stremski, za koga se ispostavilo da je manijak, je sa suprugom vodio dom za nezbrinutu decu još od ranih devedesetih

Objavljeno:

Sveštenik Ruske pravoslavne crkve Nikolaj Stremski je usvojio 70-oro dece, a onda ih zlostavljao i silovao, prenosi BBC pisanje ruskih medija.

Popa iz mesta Saraktaš na Uralu slavili su širom zemlje kao heroja kada je primio Orden roditeljske slave, jer je zajedno sa suprugom zbrinuo veliki broj dece. Međutim, stravična istina isplivala je na videlo i on je na kraju osuđen, iako je negirao optužbe sedam svojih žrtava.

Stremski, za koga se ispostavilo da je manijak, je sa suprugom vodio dom za nezbrinutu decu još od ranih devedesetih. Većina od 70 štićenika, sada su odrasli ljudi.

Sveštenik je uhapšen 2019. godine i optužen za čitav niz monstruoznih zločina, uključujući pedofiliju i silovanje

Sedmoro svedoka su policiji otkrili da ih je on seksualno zlostavljao kada su kao nezaštićena deca završili pod njegovim okriljem, ali on je tvrdio da je u pitanju kleveta.

Na optuženičkoj klupi su se pored Stremskog našli i jedan njegov usvojeni sin, zajedno sa svojom suprugom, a tužilaštvo ih je teretilo za nezakonito ograničavanje slobode dece.

Stremskom je izrečena kazna zatvora u trajanju od 21 godinu, dok je bračni par dobio uslovne kazne. Svešteniku je zabranjen rad sa decom na 20 godina i oduzeto mu je odlikovanje. Takođe je ražalovan i oduzete su mu sve počasti.

(Espreso / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.