NE BISTE POVEROVALI: Žena uz pomoć 111 procesora rudarila KRIPTOVALUTAMA, 1 stvar je ODALA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tviter

neverovatno

NE BISTE POVEROVALI: Žena uz pomoć 111 procesora rudarila KRIPTOVALUTAMA, 1 stvar je ODALA (VIDEO)

Kako je saopštila španska policija, žena je identifikovana kao navodno odgovorna za krivično delo prevare električne energije

Objavljeno:

Agenti Nacionalne policije Španije razbili su "farmu" kriptovaluta koja se nalazila u kolibi u opštini Jeles u Toledu. Kako je saopštila tamošnja policija, žena je identifikovana kao navodno odgovorna za krivično delo prevare električne energije jer bi, da bi održala instalaciju, ostvarila električnu vezu sa velikom ilegalnom potrošnjom.

- U rudniku su policajci locirali više od 100 procesora i sofisticiranu opremu za hlađenje i izvlačenje dima. Istraga je započela otkrivanjem velike potrošnje električne energije i veće toplotne emisije iz kuće nego što bi odgovaralo porodičnoj kući. U potrazi za imovinom, agenti su pronašli farmu kriptovaluta - prenose španski mediji.

U ovoj vrsti instalacije, isplativost je podložna korišćenju sniženih cena električne energije.

- Iz tog razloga, osumnjičena žena je koristila ilegalno priključenje na niskonaponsku distributivnu mrežu putem trofaznog električnog priključka sa velikom ilegalnom potrošnjom. Rudnik je imao 111 procesora i sofisticirane sisteme za klimatizaciju kako bi se sprečilo povećanje temperature - navela je policija.

Kako su pojasnili, budući da se povremeno ti novčići koriste kao redovno sredstvo plaćanja u nedozvoljenim aktivnostima povezanim sa tehnološkim kriminalom i pranjem novca, istraga ostaje otvorena za potpuno razjašnjenje činjenica.

(Espreso/ Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.