KORONA U CRNOJ GORI: Broj aktivnih slučajeva korona virusa u poslednjih mesec dana porastao je više od 10 puta
Ilustracija, Foto: Profimedia

NE JENJAVA

KORONA U CRNOJ GORI: Broj aktivnih slučajeva korona virusa u poslednjih mesec dana porastao je više od 10 puta

Među novozaraženima je 81 turista, a najviše zaraženih u odnosu na 100.000 stanovnika je u Ulcinju i Budvi na obali Jadrana koji beleže i najbolju turističku posećenost

Objavljeno:

Crnogorski epidemiolozi potvrdili su danas 634 nova slučaja korona virusa, najviše u poslednja četiri meseca, dok su zdravstvene vlasti pooštrile mere protiv širenja kovida-19, piše Hina.

Među novozaraženima je 81 turista, a najviše zaraženih u odnosu na 100.000 stanovnika je u Ulcinju i Budvi na obali Jadrana koji beleže i najbolju turističku posećenost.

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u poslednjih mesec dana porastao je više od 10 puta, sa ispod 500 sredinom jula do današnjih 5.577.

Crnogorske zdravstvene vlasti zbog toga su uvele nove epidemiološke mere kojima su ograničile broj ljudi koji se mogu okupiti na otvorenom prostoru na 50.

Korona virus
foto: Printscreen

Prisustvovati na slavljima, poput svadbi i rođendana, moguće je jedino uz potvrdu o cepljenju, negativan test ili potvrdu da je gost bolovao od korona virusa. Isti uovi vrede i za ulazak u ugostiteljske objekte, diskoteke i noćne klubove.

Novim merama crnogorske granice od 24. avgusta ostaju bezuslovno otvorene isključivo za zemlje regiona, dok će putnici iz ostalih zemlja morati da prilože dokaz o vakcinaciji ili negativan test na korona virus.

- U Crnu Goru će se bezuslovno i dalje ulaziti iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Severne Makedonije - saopštile su zdravstvene vlasti Crne Gore.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.