RODITELJ HOĆE DA STUPI U BRAK SA DETETOM! "Bračni par" traži svoja prava, zahtevaju promenu ZAKONA
Svadba, Foto: Profimedia

užas

RODITELJ HOĆE DA STUPI U BRAK SA DETETOM! "Bračni par" traži svoja prava, zahtevaju promenu ZAKONA

“Predloženi supružnici su biološki roditelj i dete. Predloženi supružnici nisu sposobni da se zajedno razmnožavaju”.

Objavljeno:

Slučaj u kome roditelj želi da sklopi brak sa rođenim detetom nazvali su "individualnom autonomijom" i traže da se ponište zakoni koji ovakav odnos smatraju incestom.

Roditelj, nije navedeno da li je u pitanju otac ili majka niti pol deteta, zamolio je medije da ne objavljuju njegovo ime jer je njegov zahtev “akcija na koju veći segment društva smatra moralno, društveno i biološki odvratnim”, preneo je “Njujork post”.

- Kroz bračnu vezu, dve osobe, kakav god odnos da imaju međusobno, mogu da pronađu viši nivo izražavanja, intimnosti i duhovnosti – naveo je roditelj u tužbi podnetoj 1. aprila na Menhetnu.

Dok mnogi sada razmišljaju da li je u pitanju šala, u sudskom podnesku se navodi da su “predloženi supružnici odrasle osobe”.

“Predloženi supružnici su biološki roditelj i dete. Predloženi supružnici nisu sposobni da se zajedno razmnožavaju”.

“Njujork post” ukazuje da je incest krivično delo trećeg stepena po lokalnom zakonu, koji se kažnjava sa do četiri godine zatvora, a incestuozni brakovi se smatraju ništavnim, dok supružnicima u tom slučaju prete novčana kazna i do šest meseci zatvora.

Na dozvolama za venčanje u pet opština zahteva se da potencijalni supružnik navede svoje biološke roditelje i potvrdi da “nema zakonskih prepreka braku”.

Pomenuti roditelj koji želi da stupi u brak sa svojim detetom rekao je da su želeli prosidbu, ali da bi “pretrpeli emotivnu povredu” ako bi to uradili sa zakonima kakvi su trenutno na snazi. Roditelj želi da ode do oltara u Njujorku i traži od sudije da proglasi zakone neustavnim i neprimenjivim na njihov slučaj.

“Parovi roditelja i odraslog deteta za koje je razmnožavanje ili praktično ili bukvalno nemoguće mogu težiti transcedentnim svrhama braka i potražiti zadovoljstvo u svom najvišem smislu”, navodi roditelj, dodajući da ako ne bi mogli da stupe u brak to bi “umanjilo njihovu humanost”.

Profesorka prava Njujorškog Univerziteta Silvija Lou kaže da postoje poznati slučajevi roditelja koji su bili odvojeni od svoje dece kad su bila mala, da bi se decenijama kasnije ponovo našli, a njihov odnos se pretvorio u romantičan.

- Mislim da ima takvih slučajeva otkako čuvamo podatke. To je oblast za koju mislim da bi većina ljudi rekla da vlada ima pravo da donosi pravila, čak i ako se ne primenjuju na svaku situaciju – istakla je Lou.

Advokat sa Menhetna Erik Rabel kaže da “to nikada neće proći”.

- Najbliže ovome je (režiser) Vudi Alen, a u pitanju i nije bila njegova ćerka, već usvojeno dete koje nikad nije usvojio, a ljudima se i dalje okreće stomak – rekao je on.

Rabel je takođe ukazao da u ovom poslednjem slučaju par još nije zatražio dozvolu za venčanje i da je parnica “preuranjena”, jer im do sada nisu odbijena nikakva prava.

Advokat dotičnog roditelja nije odgovarao na pozive medija, dok su iz pravnog odeljenje gradskih vlasti rekli da ne znaju za spor.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.