OVA TINEJDŽERKA PATI OD RETKE BOLESTI: Zna da spava i po 13 sati bez prestanka, a pravi razlog niko ne zna! (VIDEO)
Devojčica spava, Foto: PrintscreenYoutube

NEVEROVATNO

OVA TINEJDŽERKA PATI OD RETKE BOLESTI: Zna da spava i po 13 sati bez prestanka, a pravi razlog niko ne zna! (VIDEO)

Eća, koja potiče iz Banjarmasina, u indonezijskoj regiji Južni Kalimantan, prvi put je postala vest 2017. godine

Objavljeno:

17-godišnja Indonežanka Siti Raisa Miranda ili kako je zovu Eća bolujje od retkog sindroma "hipersomnije" ili kako ga još zovu sindorma "uspavane lepotice" . Ovaj sindrom je još uvek neizlečiv, i na žalost zbog toga Eća spava i po nekoliko dana.

Eća, koja potiče iz Banjarmasina, u indonezijskoj regiji Južni Kalimantan, prvi put je postala vest 2017. godine, kada je nacionalna televizija objavila da je ova tinejdžerka 13 dana spavala uzastopno - bez prestanka.

Od tada je doživela dve zabrinjavajuće spvajuće epizode, koje su trajale oko dan i po, ali prošle nedelje se Ećino stanje se pogoršalo i duboko je zaspala gotovo sedam dana.

Roditelji su je odveli u bolnicu Ansari Saleh u Banjarmasinu, ali testovi su joj prošli u redu. Tinejdžerka se konačno probudila nakon ukupno 9 dana provedenih u krevetu ali lekari kažu da je i dalje slaba.

Niko zapravo ne zna šta je uzrok Ećinom neobičnom dugom snu, ali simptomi sugerišu da pati od hipersomnije, vrlo retkog neurološkog stanja zbog kog oboleli osećaju prekomernu pospanost tokom dana i dugo spavaju. Hipersomnija se javlja u mnogim oblicima i ima mnogo verovatno uzroka, od neuroloških oštećenja, do genetskih faktora i fizičkih ili emocionalnih trauma.

Ećin otac Muliadi rekao je medijima da je nekoliko puta pokušao da probudi devojčicu, ali bez uspeha. Zanimljivo je da devojčica navodno žvaće i guta hranu u snu, ako je hrane roditelji, i postaje nemirna kada treba da koristi kupatilo. Muliadi je rekla da mokri kada je odvedu u kupatilo i sednu na dasku toaleta.

Sindrom uspavane lepotice trenutno nema poznat lek, ali Ećini roditelji se nadaju da se njenim simptomima može bar bolje upravljati kako bi mogla da uživa u normalnom životu.

Napominjemo vas, da sličan slučaj postoji i u Kolumbiji gde navodno Šarik Tovar, tinejdžerka, spava i po dva meseca bez buđenja!

Bonus video:

00:09

OVAKO JE SVAKI PUT PRED SPAVANJE, TADA POČINJE ŽURKA U MAMINOM STOMAKU! Luna pokazala koliko joj se beba rita, pa nasmejala fanove

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.