IVAN JE BIO KRVOLOK I BEZDUŠNI MASOVNI UBICA: Trpeo je NESNOSNE BOLOVE, a na kraju je UMRO (VIDEO)
Ivan Milat, Foto: Profimedia

JEZIVO

IVAN JE BIO KRVOLOK I BEZDUŠNI MASOVNI UBICA: Trpeo je NESNOSNE BOLOVE, a na kraju je UMRO (VIDEO)

Milat je proveo 25 godina u zatvorima sa maksimalnim obezbeđenjem, a postao je poznat po pokretanju oružanih nereda i po tome što je patio od depresije

Objavljeno:

Ivan Milat, najozloglašeniji serijski ubica u Australiji, poslednju godinu života proveo je trpeći gotovo stalne bolove boreći se protiv raka - ali mu je u poslednjim nedeljama života data "nega i uteha".

Milat (74) umro je u bolnici u Sidneju 27. oktobra 2019. godine. Skoro godinu dana bolovao je od terminalnog karcinoma želuca i jednjaka, dok nije preminuo u 4 sata ujutro.

Milat je proveo 25 godina u zatvorima sa maksimalnim obezbeđenjem, a postao je poznat po pokretanju oružanih nereda i po tome što je patio od depresije, prenosi News.com.au.

Danas je održano saslušanje o Milatovoj smrti, obavezno za svaku smrt u pritvoru, čak i ako je osoba umrla prirodnom smrću.

U vrlo kratkom ispitivanju, zamenik državnog mrtvozornika Derek Li utvrdio je da je Milat umro prirodnom smrću od metastatskog gastroezofagealnog adenokarcinoma.

Na saslušanju je rečeno da je Milat pre nego što je umro ujutru 27. oktobra, od medicinskih sestrara veče pre tražio lekove za bol i anksioznost.

Milat je 2001. godine izgubio 25 kilograma kada je stupio u štrajk glađu devet dana u neuspešnom pokušaju da dobije PlayStation.

U oktobru 2018. godine počeo je da ima problema sa gornjim delom gastrointestinalnog trakta, kada je dobio lečenje ali su mu se u decembru te godine simptomi pogoršali. Imao je jake bolove i teškoće sa gutanjem.

Počeo je brzo da gubi na težini, a zbog raka jednjaka nije mogao da jede i guta.

U januaru 2019. godine Milat je odbio da ode kod specijaliste uprkos medicinskom savetu, a doktori u zatvoru su nastavili da ga nadziru.

Bolovi su postajali sve jači, ali je serijski ubica i dalje odbijao lečenje.

Na saslušanju je rečeno da je izgubio oko 20 kilograma pre nego što je zatražio lečenje zbog problema sa gutanjem.

U maju iste godine pristao je da ode u Sidnej kako bi ga doktori pažljivo pregledali i uradili testove.

Ubrzo je otkriveno da boluje od karcinoma jednjaka i želuca. Na saslušanju je zatim rečeno u kojim bolnicama je boravio i kom lečenju je bio podvrgnut.

Rečeno mu je da ima samo nekoliko meseci života. U oktobru je umro u bolnici.

Australijski mediji prenose da niko od njegove porodice nije bio na saslušanju, gde je rečeno da nisu izrazili ni zabrinutost zbog medicinskog tretmana koji je dobio u poslednjim mesecima života.

Milat je bio u zatvoru od 1994. godine, gde je služio doživotnu kaznu zbog ubistva sedam autostopera, međutim bio je povezan sa najmanje desetak drugih nerazjašnjenih ubistava.

Uvek je govorio da je nevin, odbijajući da prizna da je ubio sedam ljudi zbog kojih je policija mogla da ga osudi.

Milat je proglašen krivim za ubistvo autostopera tokom perioda od četiri godine, pokupivši ih dok su stopirali pre nego što ih je odvezao do šume južno od Sidneja gde ih je ubijao.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.