GRAM BEŠIKE OVE RIBE KOŠTA BOGA OCA, A KAŽU DA LEČI SVE: Mafija je ilegalno lovi, a smatra se i se*s drogom! VIDEO
Riba koju love ilegalno i prodaju na crnom tržištu, Foto: Prinstcreen/Youtube/National Geographic TV

neverovatno

GRAM BEŠIKE OVE RIBE KOŠTA BOGA OCA, A KAŽU DA LEČI SVE: Mafija je ilegalno lovi, a smatra se i se*s drogom! VIDEO

Meksička i kineska mafija zarađuje na desetine hiljada dolara ilegalnom trgovinom

Objavljeno:

U tradicionalnoj kineskoj medicini, veruje se kako mokraćna bešika ribe totoabe ima čudotvorne isceliteljske moći, a najpoznatije su te da se koristi kao lek za artritis, probleme s cirkulacijom i kožom, pa čak se smatra i seks drogom jer navodno povećava potenciju i plodnost.

Iako za ove tvrdnje ne postoji naučni dokaz, to ne sprečava meksičku i kinesku mafiju da zarađuju na desetine hiljada dolara ilegalnom trgovinom, otkriva novi dokumentarac "Nacional Geographic".

Jedini stanište ove ribe je Kotrezovo more koje odvaja kalifornijski zaliv od kopnenog Meksika. Međutim, ono što brine naučnike je da zbog lova totoabe umire i kalifornijski mali kitovi, ili kako je lokalci zovu vakitas. Predviđa se kako bi ta vrsta mogla potpuno izumreti u narednih 12 meseci, a ono što je ubija lov je na "morski kokain", ribu s kojom deli stanište i zbog čega završava u ilegalnim ribarskim mrežama, piše express. Ribari hvataju totoabu koristeći 'gilnet mrežu', a kako su kalifornijski mali kit i totoaba otprilike iste veličine, i oni često često završavaju kao ulov. Iako su meksičke vlasti pre dve godine zabranile upotrebu 'gilnet mreže' ilegalni ribolov i dalje traje.

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.