DA LI JE OVO MEDICINSKI FENOMEN? U Kini majka rodila braću blizance, ali jedan je bio 10 godina stariji!
Beba / Ilustracija, Foto: Profimedia

FENOMEN

DA LI JE OVO MEDICINSKI FENOMEN? U Kini majka rodila braću blizance, ali jedan je bio 10 godina stariji!

Prema objavama na društvenim mrežama iz Ginekološke klinike u Hubeju, gospođa Vang je u utorak rodila zdravog dečaka, koji je zajedno sa starijim sinom začet postupkom vantelesne oplodnje 2009. godine od iste jajne ćelije i sperme

Objavljeno:

Kineskinja koju lokalni mediji zovu samo gospođa Vang, rodila je zdravog dečaka iz zamrznutog embriona 10 godina po rođenju prvog sina. Oba embriona su nastala u istom ciklusu vantelesne oplodnje, s tim što je jedan odmah usađen, a drugi je bio zamrznut.

Prema objavama na društvenim mrežama iz Ginekološke klinike u Hubeju, gospođa Vang je u utorak rodila zdravog dečaka, koji je zajedno sa starijim sinom začet postupkom vantelesne oplodnje 2009. godine od iste jajne ćelije i sperme.

- Sa medicinske tačke gledišta, Lulu i Tongtong su braća blizanci - napisao je u objavi dr Zeng Ji, specijalista za vantelesnu oplodnju u Klinici u Hubeju.

Četrdesetjednogodišnja gospođa Vang je pet godina pokušavala da dobije potomstvo, pre nego što se odlučila za postupak vantelesne oplodnje. Prvi sin, Lulu, rođen je 2010. godine, a drugi embrion je zamrznut.

Ponosna majka svog novorođenog sina nazvala je Tongtong, što u prevodu znači Isto.

Na video-snimcima sa porođaja čuje se kako osoblje pozdravlja Tongtonga rečima - Konačno se srećemo posle 10 godina.

I Lulu i njegov novorođeni brat blizanac imali su na rođenju isto kilograma i rođeni su carskim rezom. Srećni otac je naveo da su se odlučili da "odmrznu" embrion jer je Lulu tražio da dobije brata ili sestru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/NY Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.