Rodila se potpuno crvena i majka ju je zbog toga OSTAVILA: A danas, 23 godine kasnije, ova beba IZGLEDA OVAKO
Foto: Facebook/printscreen

ZAPANJUJUĆE

Rodila se potpuno crvena i majka ju je zbog toga OSTAVILA: A danas, 23 godine kasnije, ova beba IZGLEDA OVAKO

Mui Toms rođena je potpuno crvena, zbog čega ju je majka odmah ostavila. Socijalni radnici bili su uvereni da joj nikad neće naći dom, no tad su naišli Tina i nen muž.

Objavljeno: 17:51h

Mui je rođena , za to vreme, nepoznatim poremećajem, a doktoru su Tini otvoreno rekli da devojčici zdravlje rapidno propada. Ipak, Tina i njen suprug Rog nisu odustajali od procesa usvajanja pa je tako mala Mui s tri godine dobila nove roditelje.

Godinama su je mazili i pazili misleći da su joj dani odbrojani, jer su tako mislili i doktori. 2012. godine napokon su saznali što je s njom - u pitanju je bio redak genetski poremećaj 'harlequin ichthyosis', zbog kog tokom samo jedne noći izgubi kože koliko prosečan čovek za dve nedelje.

Devojka sada živi kao i ostali
Devojka sada živi kao i ostali foto: Facebook/printscreen

Nakon toga, koža bi joj bila crvena i upaljena te sklona infekcijama, a takvo stanje pratile su i brojne uvrede i maltretiranja. No Mui uprkos svemu nije odustajala od namere da živi normalnim životom. Iako se godinama borila s razmišljanjem o samoubistvu, danas je zadovoljna 23-godišnja devojka, što je doba koju malo s ovim poremećajem uopšte doživi.

Uz majčinu podrušku sve je lakše
Uz majčinu podrušku sve je lakše foto: Facebook/printscreen

Velika pomoć bili su joj roditelji, a uz pomoć majke realizovala je blog i knjigu "Devojka iza lica". Osim toga, bavi se i ragbijem, iako se ne može oznojiti, zbog čega joj se telo brzo pregreje. Uz sve to, radi i kao terapeut u ustanovi za osobe s posebnim potrebama.

Pogledajte bonus video.

(Espreso.co.rs / Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.