UČINIO NEMOGUĆE, NAKON 3 DECENIJE OSTVARIO OBEĆANJE! Vlasnik VOLVA nagrađen novim automobilom, evo i zašto (VIDEO)
Volvo, Foto: Printscreen/Youtube/FOX 2 St. Louis

NEVEROVATNO

UČINIO NEMOGUĆE, NAKON 3 DECENIJE OSTVARIO OBEĆANJE! Vlasnik VOLVA nagrađen novim automobilom, evo i zašto (VIDEO)

Inače, ključeve novog automobila uručio mu je direktor salona Stiven Linč, koji mu je prodao i Volvo 740 davne 1991. godine

Objavljeno:

Amerikanac Džim O'Šej kupio je 1991. Volvo 740, verovatno u inat ocu i ujaku koji su u to vreme radili u Fordovom salonu, pa ne čudi što se još tada zavetovao da će svojim automobilom preći milion milja (oko 1,6 miliona km).

Nakon tri decenije, u novembru prošle godine, ostvario je obećanje, da bi mu se sada javili iz salona u kome je kupio automobil kako bi ga nagradili za to dostignuće, a ujedno iskoristili ovaj događaj kao zgodnu marketinšku priliku.

O'Šeju su uručeni ključevi novog automobila marke Volvo, modela S60, ali ima jedna kvaka. Naime, ovu limuzinu nije dobio u trajno vlasništvo, već mu je ustupljena na koriščenje na dve godine, sa plaćenim osiguranjem i održavanjem. U svakom slučaju, lep gest.

Inače, ključeve novog automobila uručio mu je direktor salona Stiven Linč, koji mu je prodao i Volvo 740 davne 1991. godine.

Iako 1,6 miliona km običnim smrtnicima izgleda mnogo, to je daleko od rekorda koji takođe drži jedan Volvo, i to model P1800 sa pređenih 5,23 miliona kilometara.

Zanimljivo je da Džim O'Šej za 30 godina nikada nije doživeo saobraćajnu nezgodu sa svojim automobilom, a originalni motor iz 1991. morao je da bude zamenjen nakon pređenih 585.000 milja (941.466 kilometara).

Tokom tri decenije eksploatacije promenjeno je i nekoliko kompleta menjača.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.