HJUNDAI NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE! Novi električni model pruža ZADIVLJUJUĆI dizajn i brojna UNAPREĐENJA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: EPA/ SASCHA STEINBACH

hjudai ioniq 5

HJUNDAI NE PRESTAJE DA IZNENAĐUJE! Novi električni model pruža ZADIVLJUJUĆI dizajn i brojna UNAPREĐENJA! (FOTO)

Osim poboljšanja na planu pogonske baterije, evropski kupci će sada moći da kupe Ioniq 5 koji im pruža digitalni video prikaz o tome šta se dešava iza njih

Objavljeno:

Hyundai je evropskim kupcima ponudio određena unapređenja na električnom modelu Ioniq 5.

Među novim sadržajima izdvajaji se veća baterija kapaciteta 77,4 kWh, koja će omogućiti bolju autonomiju u vožnji, i digitalni retrovizori koji obećavaju bolju vidljivost.

Iako još nije testirana od strane evropskih regulatornih tela, ova baterija je dostupna na drugim tržištima, kao što je Severna Amerika, gde je procenjeno da omogućava do 488 km autonomije.

Međutim, s obzirom da WLTP testni ciklus koji se koristi u Evropi ima tendenciju da bude malo "darežljiviji" od američkog EPA, taj broj mogao da poraste u zavisnosti od toga kako je vozilo konfigurisano.

Pored ove, u ponudi će i dalje biti baterija od 58 kWh.

Bez obzira na to koju opciju baterije kupci izaberu, punjenje bi trebalo da bude malo brže nego sada, kažu u korejskom proizvođaču, zahvaljujući novom sistemu koji koristi podatke sa navigacije.

1 / 3 Foto: EPA/ SASCHA STEINBACH

Naime, sistem sarađuje sa navigacionim sistemom i, kada vozač zatraži da bude upućen na najbližu stanicu za punjenje, on počinje da upravlja temperaturom baterije kako bi obezbedio da je spremna za punjenje što je pre moguće.

Takođe garantuje poboljšane performanse punjenja u realnim uslovima po hladnom vremenu, tvrdi Hyundai.

Osim poboljšanja na planu pogonske baterije, evropski kupci će sada moći da kupe Ioniq 5 koji im pruža digitalni video prikaz o tome šta se dešava iza njih.

Naime, u ponudi su kamere umesto klasičnih ogledala na unutrašnjem i spoljnim retrovizorima, opcija koja garantuje vozaču bolju preglednost pozadi.

Digitalni bočni retrovizori (u vidu malih kamera) takođe smanjuju otpor vazduha i pružaju jasan pogled na ono što je iza vozača čak i po lošim vremenskim uslovima. Ova funkcija je već bila dostupna korejskim kupcima, ali ovo je prvi put da ju je Hyundai ponudio na nekom vozilu u Evropi.

Hyundai je takođe obogatio ponudu novim Smart Frequency Damper (SFD) sistemom kako bi poboljšao odziv prednjeg i zadnjeg vešanja i udobnost putnika u vozilu.

Korejski proizvođač takođe pruža kupcima nekoliko novih estetskih opcija, uključujući crne branike sa crnim sjajnim elementima, kao i projekciono LED osvetljenje pozadi, ukoliko to žele.

Bonus video:

07:47

Bezbednjak jasan: Nikad nisam čuo da je neko sebi PREREZAO GRKLJAN

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.