"SVE SE DESILO U SEKUNDI": Nakon ovog SNIMKA ćete stalno čistiti SNEG sa krova AUTOMOBILA, JEZIVO! (VIDEO)
Automobil, Foto: Printscreen/Facebook/WRGB CBS 6 News, Albany

VOZAČI OPREZ

"SVE SE DESILO U SEKUNDI": Nakon ovog SNIMKA ćete stalno čistiti SNEG sa krova AUTOMOBILA, JEZIVO! (VIDEO)

Svi vozači treba da znaju da kada krenu u vožnju i kada kabina počne se greje, ako ima snega na krovu on počinje polako da se otapa i klizi

Objavljeno:

Već smo nekoliko puta na našem portalu pisali o opasnostima koje mogu da se dese ako ne čistimo sneg i sa krova automobila. A sada se pojavio snimak sa auto-puta koji upravo prikazuje koliko ovo može biti opasno.

Svi vozači treba da znaju da kada krenu u vožnju i kada kabina počne se greje, ako ima snega na krovu on počinje polako da se otapa i klizi.

Ukoliko naglo zakočite, ova gomila snega može da spade na vetrobran i kompletno vam onemogući da vidite ispred sebe. A kada je količina snega veća, tu brisači ne pomažu.

Takođe, ako ostavite sneg na krovu, prilikom ubrzavanja on može da se obruži na vozilo iza vas. A kako to zapravo izgleda iz ugla vozača koji je bio iza, pogledajte u snimku koji je zabeležila njegova kamera.

Vozač sa čijeg krova je sneg pao na vozilo iza nije se ni zaustavio, jer verovatno nije ni bio svestan šta je uradio.

"Sve se desilo u sekundi, komad leda s krova drugog automobila jednostavno je odleteo uvis i zabio se direktno u moje vetrobransko staklo. Pukom srećom, osim raskomadanog stakla po putničkoj kabini, druge štete nije bilo. Najvažnije, niko nije povređen", izjavio je oštećeni vozač, prenosi Auto Klub.

Dakle, ne treba da vam bude teško da potrošite još samo dva dodatna minuta i očistite sneg i sa krova, a ne samo sa vetrobrana i sa prozora i tako sačuvate sebe i druge.

(Espreso/Auto Klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.