JEZIVA SIMULACIJA LANČANOG SUDARA! Šansa putnika automobila da preživi ravna NULI, ZASTRAŠUJUĆE (VIDEO)
Kamion, Foto: Printscreen/Youtube/ FleetGO®

jezivo!

JEZIVA SIMULACIJA LANČANOG SUDARA! Šansa putnika automobila da preživi ravna NULI, ZASTRAŠUJUĆE (VIDEO)

Zbog velike mase, ovi kamioni čak i pri relativno malim brzinama mogu da budu smrtonosni za putnike u automobilu na koji nalete

Objavljeno:

Nagli razvoj infrastrukture auto-puteva u poslednjih nekoliko decenija omogućio je brže i bezbednije putovanje, ali je zbog velikih brzina koje se razvijaju doneo i neke nove rizike po učesnike u saobraćaju.

Među njima su i lančani sudari u kojima često učestvuju na desetine putničkih vozila, ali, što je još opasnije, i veliki kamioni i šleperi. Prizori "zgužvanih" automobila koje možemo videti nakon takvih nesreća su zastrašujući, a najgore prolaze vozila na koja nalete šleperi.

Zbog velike mase, ovi kamioni čak i pri relativno malim brzinama mogu da budu smrtonosni za putnike u automobilu na koji nalete. To se najbolje vidi na ovom Dekrinom testu simulacije sudara od pre par godina:

Iako je test izveden pri brzini kamiona od svega 43 km/h, činjenica da se automobil u lančanom sudaru našao između dva šlepera izazvala je praktično potpuno uništenje vozila u kome su šanse putnika da prežive ravne nuli.

Bonus video:

03:56

Anegdote o zimskim sportovima u Kini

(Espreso/Autmobili.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.