BUDUĆNOST JE STIGLA! Gledate u "Devel Sixteen", auto sa preko 5000 KONJSKIH SNAGA (VIDEO)
Automobil, Foto: Profimedia

neverovatno

BUDUĆNOST JE STIGLA! Gledate u "Devel Sixteen", auto sa preko 5000 KONJSKIH SNAGA (VIDEO)

Nešto ranije ovog meseca firma je objavila i video sa staze gde se isti primerak može videti u osetno atraktivnijem nastupu

Objavljeno: 07:02h

Koncept je predstavljen 2013. godine, a sada je prvi put stigao na javnu scenu.

Naravno, u pitanju je Devel Sixteen, koji će u svojem top izdanju davati preko 5000 KS. Italijanskim autoputem provozala je daleko smirenija vožnja pokretana motorom V8 koji će u maksimumu davati 1500 KS. Iako izgleda pomalo amaterski, video je služben i objavljen na YouTube kanalu firme. U opisu stoji kako je testiran na italijanskim putevima.

Nešto ranije ovog meseca firma je objavila i video sa staze gde se isti primerak može videti u osetno atraktivnijem nastupu.

Defining Extreme Vehicles Car Industry je s razvojem ovog modela krenuo još 2008. godine. Prošle godine su predstavili prototip s motorom V16, ali u atmosferskom izdanju. V16 je izrađen od dva motora LS V8, a potpisuje ga Steve Morris Engines. Jednom kad motor bude dovršen, u trkačkom će izdanju davati preko 5000 KS i 5100 Nm, a maksimalna brzina će biti 515 km/h.

Lista narudžbi je otvorena, a prve isporuke se očekuju osam meseci nakon dovršetka razvoja modela. Početna cena je 1.6 miliona dolara.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.